300 TL mekanik klavye önerisi

Katılım
5 Haziran 2018
Mesajlar
363
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Kasa: PHANTEKS White Eclipse P400A
Güç kaynağı: FSP 600W 80+ Psu
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ekran kartı: Sapphire Nitro+ 6600XT
Anakart: Gigabyte b450 SH2
Ram: Corsair Vengeance 2x8 3000mhz
SSD: Kingston Kc3000 1TB
Cinsiyet
Erkek
Merhaba ben Rampage KB-R79 klavyemi değiştirmek istiyorum 6 ayda bir temizliyordum en son temizlememde vida yuvalarında kırılma meydana geldi bir şekilde tutturdum onu ancak USB girişindede arada sırada sıkıntı oluyor çıkar tak yapmam gerekiyor bunu yakın zamanda değiştirmek istiyorum almışken güzel bir şey alayım uzun ömürlü olsun düşüncesindeyim bana mekanik klavye önerir misiniz bütcem 300TL.
 
Blue Switch
Red Switch
Ucuz yollu tercih
 
Blue Switch.
Red Switch.
Ucuz yollu tercih.

Bu fiyat sekmentinde en mantıklı olanlar bunlar mı sence markaları pek duymadım kaliteli midir?
 
Bu fiyat sekmentinde en mantıklı olanlar bunlar mı sence markaları pek duymadım kaliteli midir?

Gamenote aslında havit hocam. Üzerine marka basılmış hali yani. Redragon ise gayet güvenilirdir. Üst segment ürünlerde Corsair'dan daha kalitelidir kendisi. Asla üzmez ve bu fiyatta daha iyisini bulamazsınız. Gamepower ve Rampage gibi markalarla kıyaslamak yanlış olur bu firmayı. Kendi üretimlerini yapan ve orijinal malzeme kullanan bir firmadır kendileri.
 
Redragon anlamadığım bir şekilde çok fazla öneriliyor, ben marka hakkındaki neredeyse tüm incelemeleri okudum ve bana kalırsa bir hype durumu var, ucuz olduğu için sanırım.

Aşağıdaki resimde bu markaya ait klavyede acemi bir çalışma var. Bildiğimiz vida? Ayrıca klavye hiç bir şekilde ergonomik değil. Kalas gibi bir yapısı var. Mekanik mi? Evet ama sırf mekanik diye klavye almayı ben mantıklı bulmuyorum. Markayı kötülemek amaçlı yazdığım bir yazı değildir kesinlikle. Ucuz olmasa hiç bir şekilde tercih edilmeyecek bir markadır bana göre. Yine de fiyatına göre performans veriyor mu? Bunu ciddi bir kullanıcıdan başka kimse cevaplayamaz.
 

Dosya Ekleri

  • unknown.png
    unknown.png
    99 KB · Görüntüleme: 39
Redragon anlamadığım bir şekilde çok fazla öneriliyor, ben marka hakkındaki neredeyse tüm incelemeleri okudum ve bana kalırsa bir hype durumu var, ucuz olduğu için sanırım.

Aşağıdaki resimde bu markaya ait klavyede acemi bir çalışma var. Bildiğimiz vida? Ayrıca klavye hiçbir şekilde ergonomik değil. Kalas gibi bir yapısı var. Mekanik mi? Evet ama sırf mekanik diye klavye almayı ben mantıklı bulmuyorum. Markayı kötülemek amaçlı yazdığım bir yazı değildir kesinlikle. Ucuz olmasa hiçbir şekilde tercih edilmeyecek bir markadır bana göre. Yine de fiyatına göre performans veriyor mu? Bunu ciddi bir kullanıcıdan başka kimse cevaplayamaz.

Hocam distribütörlüğünü FSP yapıyor Türkiye'de. Eğer böyle bir şeyle karşılaşırsanız bir e mail yeterli. Size tarih verip eskisini yolladığınız gibi yenisini yollayacaklardır. Kendim de dün gece itibarıyla yurt dışında 90 dolar gibi bir fiyata satılan K586-PRO Brahma modelini sipariş verdim. 470TL'ye outemu optik Switch'ler, bilek desteği, multimedya tuşları, makro tuşları, özenilmiş ve ICUE'den daha hızlı bir yazılım, suya ve toza dayanıklılık ve IP seritifikası, ses tekerleği ve son olarak kapalı kasa özelliği taşıyan bir klavye bulamazsınız. En iyi markadır demiyorum ancak belli standartları olan ve kaliteli bir markadır kendileri. Düşük orta bütçe için çok iddalıyken üst segmente sadece 1-2 ürün koyarlar kendileri. Bir hype durumu yok ancak bu bütçedeki diğer firmalar genellikle merdiven altı Switch'ler kullanıyorlar. Orijinal outemu almak varken niye outemu kopyası alalım ki?
 
Yok, haklısındır elbet ben bir şey demiyorum. Ama bir klavye biraz olsun ergonomik olmalı ve o vida ciddi bir şekilde acemi hareketidir. Ben sadece markaya çok güvenildiğinden şüphe ediyorum. FSP denilen markayı daha önce duymadım bile, kaliteli midir? Kullanmadım ve bilmiyorum. Kullanan kaliteli diyorsa daha önce ne kullandığına da bakmalıdır. Zira bugün bana razer klavye bile önerseler bu işin uzmanından bilgi almak isterim. Markaya has bir şey değil.
 
@Quanic arkadaşın attığı klavyeler de benim önerilerimdir. Redragon hype değil bu bütçede bu kadar kaliteli bir klavye bulmak zor. Bulunur mekanik ama saçma sapan GamePower, Rampage gibi markaların klavyeleri bulunur.

Bu tür sorunlu ürünlü her markada ortaya çıkar sadece bu markaya özel bir durum değil. Bu marka Türkiye'ye gelmeden önce de bu markanın klavyelerini almayı düşünüyordum hala da düşünüyorum.

FSP ise PSU üretiminde önde gelen firmalardan biridir ve gayet kalitelidir önerdiğimiz ürünleri de var önermediklerimiz de.

Örnek olarak yukarıda belirttiğim markalar çakma outemu Switch koyup bize satıyor neden orjinali varken çakmasına yönelelim?

Usas biraz kaba bir tasarıma sahip olsa bile kumara modeli gayet ergonomik ve sade bir model.

@Samotne Ciasteczka ve @TÇB hocalarımı da davet edeyim çevre birimleri hakkında bizden daha bilgilidirler.
 
@RootTR Dediklerinizin alakası bile yok. Türkiye'de distribütörü FSP. Ek olarak tasarım kişiden kişiye değişir ama bence gayet güzeller. Overhype bir durum yok, adamlar güzel ucuz mekanik klavyeler yapıyorlar. Sanırım zaten Redragon ve Trust hater'ısınız, bir şey diyemem o yüzden...

TKL, Outemu Blue switch, Türkçe Q;

TKL, Outemu Red switch, Türkçe Q;

Bu kadar. Kasmaya gerek yok.
 
Markalara karşı bir hate durumum yok, sadece güvenmiyorum ve bu markalardan alışveriş yapan bireylerin de sorunlarına kulak veriyorum. Kalite de göreceli bir kavram, kimine göre malzeme kalitesi ön planda olurken kimine göre işlevsellik ve tasarım kalite olarak geçer. Bu yüzden her eleştirimde "bana göre" derim. Size göre kaliteli olabilir elbette, ancak bana göre değildir. Yine de eğer bilir kişi tarafından önerildiyse bir noktada iyi bir klavyedir, saygım büyük buna.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı