300 TL Mikrofon ve Kulaklık Önerisi

ByOs

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bir süredir hobi olarak müzik işi ile uğraşıyorum ve kendimi denemek için yavaş yavaş bu işe amatörce atılmak istiyorum. Müzik dinlerken enstürmanları yeterli düzeyde ayırt ettirebilecek bir kulaklık ve bateri, akustik gitar ve vokal kayıtları için de yeterli bir düzeyde mikrofon düşünüyorum. Maalesef bütçem günümüz ekonomisine göre kısıtlı. Değişim işlemleri vs yüzünden de yurt dışı tercih etmek istemiyorum. Kulaklık olarak bunu ve mikrofon olarak da şunu düşünüyorum. Kasım indirimleri şu anlık Hepsiburada'da var ve ben uygun bir şey göremedim, Trendyol'u gözlüyorum ve N11'de geziniyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
"Müzik işi ile uğraşmak" nedir? Nesi ile uğraşıyorsunuz?
Hangi ekipmanlara / enstrümanlara sahipsiniz? Müzik eğitiminiz var mı? Kayıt için ne kullanacaksınız? (PC, hardwire ekipman, Android cihaz vb... )

"Müzik işi ile uğraşmak" nedir? Nesi ile uğraşıyorsunuz?
Hangi ekipmanlara / enstrümanlara sahipsiniz? Müzik eğitiminiz var mı? Kayıt için ne kullanacaksınız? (PC, hardwire ekipman, Android cihaz vb... )şimdilik akustik gitar çalıyorum ama yakın zamanda elektro gitara geçeceğim, şimdilik cover yaparak repertuarımı genişletiyorum ama amacım yavaştan kendi parçalarımı yapmaya çalışarak tecrübe edinmek. Müzik eğitimi olarak gitar var ama bilgisayarda stüdyo uygulamarı vs henüz hiç bi bilgim yok. Bir laptopum var oradan uğraşacağım.

Akustik Gitarla birşeyler çalıp canlı kaydetmek için bahsettiğiniz mikrofon iş görür.
alt yapı hazırlayıp, elektro ya da akustik gitar ile kanal kayıtlar yapmak için ise bir ses kartına ihtiyacınız olacak. daha sonra DAW programları (Cubase, logic, Pro tools gibi) VST , suqencer kullanmayı öğrenmeniz gerekecek.
Profesyonel kayıtlara doğru ilerledikçe farklı kalitede ekipman ihtiyacınız olur ama önce bir başlayın hele.

Kulaklığı da araştırdım kullanan herkes memnun ve içinde mikrofon olmadığı için galiba bu fiyat bandında. Yardımınız için çok teşekkür ederim :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı