300 TL'lik Monitör seçimi

Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
14.310
Makaleler
34
Çözümler
41
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
İnternetim borçtan dolayı kapanıp internet cafeye gittiğimde gördüğüm monitörler kararımı tamamen değiştirdi.

Kasa veya psu almayacağım. Elimde İn-Wın Tank kasa almak için 200 tl vardı. Şuan 220 tl. Eski monitörün parasını da düşersek 300 tl eder.

300 Tl lik bir monitör almayı planlıyorum. Şuan crea marka bir monitör kullanıyorum. 1280-1024 çözünürlük 8 ms. Oyunlardan hiç haz alamıyorum :D

Aklımdaki monitör 1920-1080 FULL HD 2 Ms lik bir şey. Mesela bu monitör ile Crysis 2'yi 3D uygulama ayarları ve oyun ayarları son ayarda ve tüm özellikler sonuna kadar açıkken en az 40 fpsde , genellikle 50-60 fps de oynuyorum.



1- Monitörlerdeki tepki süresi ne kadar önemlidir? Ben 2 ms lik monitör almak istiyorum fakat beğendiklerimin çoğu 5 ms. Param yetmiyor diğerlerine.
Aradaki (2 ms- 5 ms) 3 mslik fark önem yaratacak düzeyde mi?
2- Daha iyi bir monitöre geçince fps düşüşü olur mu? Olursa ne kadar olur ? Sapphire hd 6850 kullanıyorum.
3- Güvenebileceğim markalar nelerdir ?
4- Şuan ki monitörüm 700p ama alacağım monitör büyük ihtimalle 1080 p olacak. Aradaki fark nedir ?
5- Ben illa 1920-1080 çözünürlükte almayı planlıyorum. Doğrumu düşünüyorum ?

Bana bir monitör önerin lütfen. 250-300 tl civarında.

Aşağıda benim almayı planladığım monitörler var. İyi bir seçim mi sizce ?

Samsung 21.5" B2230N LCD Monit Bu monitör iyi mi sizce ?

VATAN COMPUTER - ASUS - 21.5" VW227D GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR - Monitör

VATAN COMPUTER - AOC - 21.5" E2243Fws GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - Monitör

VATAN COMPUTER - LG - 21.5" E2241S-BN GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - Monitör

VATAN COMPUTER - SAMSUNG - 21.5" B2230N GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR - Monitör


VATAN COMPUTER - AOC - 21.5" F22S+ GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR - Monitör bunun tasarımını beğendim.

VATAN COMPUTER - LG - 21.5" W2243S-PF GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR - Monitör

VATAN COMPUTER - BENQ - 21.5" G2222HDAL GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - Monitör

Bu linklerdeki monitörlerden hangisini önerirsiniz?
 
Senin için 5 ms gayet ideal. 2 ms için kasmana gerek yok. Bakma sen ille de 2 ms almalısınız felan inan 8'den 5'e geçiş daha çok fark yaratır senin için. Burda sana en uygun olan monitör AOC - 21.5" E2243Fws olacaktır. Seçeceğin modellerin şu saatten sonra en az 5 ms olmalı, en azından DVI girişi olmalı, 1920x1080 olmalı. Sana bi şey daha diyeyim oyunları 1920x1080 açacağın zaman ekran kartına binen yük ve bu bağlamda ekran kartının çekeceği güçte artacak ve zar zor dayanan PSU'uyla birlikte kartı yakabilirsin. Çok fazla fikir değiştirdin. Bendede 17'' 8 ms LCD var. Çatır çatır BF3 oynuyorum. Para sıkıntı napalım. Ama sen bilgisayarını önemseyip ona yatırım yapmayı seviyorsun. Vazgeç bence bu fantezilerden. Gel değiştir şu PSU'yu çünkü demediler deme yarın bi gün gelip ekran kartım yandı, ekrana görüntü gelmiyor, bilgisayar açılmıyor gibi konularla gelmeni hiçbirimiz istemeyiz.
 
Hd 6850 1920x1080 e geçsende zorlanacak bir kart değil. BenQ 'yu beyendim. Psu'ya gelince eğer monitörüde güç kaynağına bağlıyorsan tek tıklamayla güç kaynağı erir gider. Belkide erimez benim dayım 200w güç kaynağına 21 inç ekran ve kasayı bağlıyor. Nasıl yanmıyor anlamıyorum. Ona göre birşey olmaz. :)
 
Ya iyide bak bide şöyle düşün: İnternet cafede bi kızın resmine baktığımda fıstık gibi gözüküyor ama benim bilgisayara geçtiğimde aradaki netlik farkını hemen fark ediyorum. :D Kız birden çirkinleşiyor. :D

Peki şöyle bir düşüncem var :D

Psu yansa da zarara sokmaz beni . Ekran kartım kasanın kapağı kapalıyken bir süre sonra soğutma yetersiz olmaya başlıyor.

Bende karar verdim şuanda kasayı açık tutuyorum. Gta4de kontrol ettim. Kart eskisine nazaran daha soğuk oluyor. 50-60 derece oluyor en fazla. Ama kasa kapalıyken 70 derece oluyor.


Ben diyorum ki :D Monitörü alayım :D Kızları güzel göreyim :D 3 ay tatilde zaten çalışır takarım. Bu süre içinde kasa açık durur ve diğer fanları da kartın üstünü havalandıracak şekilde yerleştireyim. Bu şekilde kartın yanma olasılığı zaten imkansız gibi bişey olur. Normaldede soğuk oluyor zaten.

Anlattığım şekilde yaparsam olur mu ?

Birde yeni monitör fpsyi ne kadar düşürür ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kart yanmaz yani bu çok düşük bir oran. Hele hele sıcaklıktan kesinlikle yanmaz. Eğer güç kaynağın yetmezse kendini mezara götürürken ekran katınıda yanında götürebilir o durum var. Fps düşüklüğü ise hiç bilmiyorum ama 10fps anca düşürür diye tahmin ediyorum. Fıstık gibi kıza gelince arkadaş duvarının yarısı kadar lcd tv'leri var ona bağlayıp bakıyor inan olağanüstü oluyor. :cool:
 
3-4 FPS farkeder ve yozlasdas büyük yanlişın var. Monitorun güç kaynağina baglandigi nerde gorulmus? Ayri güç kablosu var. :D Dostum eğer PSU Yüzünden bi şey yanarsa gücün yetmediği şey yani bu durumda ekran kartın gider. Yine de senin bileceğin iş.
 
Ya şuanda sorunsuz çalışıyorsa 1 ay daha sorunsuz çalışsın bir zahmet :D Birde monitörü direk prize takacağım . Bende ilk defa duydum kasaya takıldığını.

Kararım monitör almak. Psu ya bakmak yerine kızlara bakmayı tercih ederim. Bu deneyimi yaşamak daha iyi olabilir :D

OmerGndz sende bir monitör öner :D Yozlasdas BENQ yu önerdi.

Sen hangisini düşünürsün ? Aşağıdaki monitör iyi mi? İnternet cafede bu monitörlerden kullanılıyor. Kızları bu monitörde gördüm işte :D

Samsung 21.5" B2230N LCD Monit İyimidir bu ?
 
3-4 FPS farkeder ve yozlasdas büyük yanlişın var.
Onu monütörü alınca ölçeriz :)

Monitorun güç kaynağina baglandigi nerde gorulmus?
Üstteki monitör,alttaki kasa için.
donanimsayar_Guckaynak1.jpg


Ayri güç kablosu var. :D
Sağdaki psu, soldaki ekrana takılır.
Power_cord_with_Inlet_outlet_IEC60320_C13.jpg


Dostum eğer PSU Yüzünden bi şey yanarsa gücün yetmediği şey yani bu durumda ekran kartın gider. Yine de senin bileceğin iş.
Gücün yetmediği şey yanıyorsa, o zaman neden psular yanıyor ? Ekran kartı yanada bilir yanmayada bilir.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı