3000 MHz RAM'lerin düşük hızda çalışması

2018/04/13 Liste yayın tarihi. Aynı markanın da RAM'leri mevcut. Ne yazık ki her B350 anakart ve işlemci her RAM'i desteklememekte. Örneğin 3000Mhz olarak sipariş ettiğim RAM'ler 2933'te ancak çalışmakta ama 1x00/X serisi ile sadece 2100MHz'de çalışmakta.
Yanlış, yine yanlış. Hiçbir AB350 ve B350 anakartlar marka RAM ayrımı yapmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dakika 20.35'e göz atın. 2. nesil Ryzen sisteme bu RAM'in 8x2 modelini 2933 MHz olarak stabil şekilde çalışıyor. Bu liste tavsiye edilen RAM'ler, destekliyen zorunlu RAM'ler değil.

RAM'leri tam oturmamış olabilir.
Bir ara 3200 MHz olarak kalmıyordu. Standart ayara alıyordu. Her ayarladığım zaman 3 kısa bip sesi veriyordu.
Sonra RAM'leri Windows üzerinde kontrol ettim. 16 GB görüküyor ama 8 GB varmış gibi tanılamış.

Sonra RAM'leri çıkarttım. Tekrar taktım. Yine olmadı. Sonra RAM'leri çıkarttım. Belli bir süre soğumasını bekledim sistemin.
Sonra RAM'ibn sokete girecek kısmını kuru mendil ile sildim.

Geri taktım. BIOS üzerinden ayarları otomatik yapınca 3200 MHz değerini gördüm.

Sokete giren kısım üzerinde eliniz ile dokunduysanız yağ katmanı kalmış olabilir.
Bu işlemi yapın belki düzelir.
Son gelen BIOS güncellemeleri ile pek uyumsuz RAM kalmadı gibi.

@BeyazCoL
Bellek üzerinde OC yapmasını çok iyi bilen biri anca yapabilir bence. Hiç bulaşma derim
RAM'lerinizin tam seri kodunu verir misiniz?
Yanlış, yine yanlış. Hiçbir AB350 ve B350 anakartlar marka RAM ayrımı yapmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dakika 20.35'e göz atın. 2. nesil Ryzen sisteme bu RAM'in 8x2 modelini 2933 MHz olarak stabil şekilde çalışıyor. Bu liste tavsiye edilen RAM'ler, destekliyen zorunlu RAM'ler değil.

Arkadaş denesin yazsın görürsünüz yanlışı doğruyu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani olası uyumsuzluk olsa da sistem hiç çalışmaz. Lütfen biraz mantıklı açıklamalar yapın. Yani çalışmaması için mantıklı bir sebep bile söylemediniz. Bana uyduruktan bir listeyle gelmeyin, lütfen.

RAM'in uyumlu olması için illa o listede olmasına gerek yok. Kaç kere daha söyleyeceğiz bilmiyorum. Anakart üreticilerinin piyasadaki bütün RAM'leri test etmesi imkansız bir şey.

BIOS'u güncelleyin ve ardından tekrar XMP açarak 3000 MHz frekansına alın. RAM'i de yanlış almamışsınız.

Yazılan şeyleri okudum. Şimdi ilk BIOS update yapıp test edeceğim.
RAM'leri tam oturmamış olabilir.
Bir ara 3200 MHz olarak kalmıyordu. Standart ayara alıyordu. Her ayarladığım zaman 3 kısa bip sesi veriyordu.
Sonra RAM'leri Windows üzerinde kontrol ettim. 16 GB görüküyor ama 8 GB varmış gibi tanılamış.

Sonra RAM'leri çıkarttım. Tekrar taktım. Yine olmadı. Sonra RAM'leri çıkarttım. Belli bir süre soğumasını bekledim sistemin.
Sonra RAM'ibn sokete girecek kısmını kuru mendil ile sildim.

Geri taktım. BIOS üzerinden ayarları otomatik yapınca 3200 MHz değerini gördüm.

Sokete giren kısım üzerinde eliniz ile dokunduysanız yağ katmanı kalmış olabilir.
Bu işlemi yapın belki düzelir.
Son gelen BIOS güncellemeleri ile pek uyumsuz RAM kalmadı gibi.

@BeyazıtCLK
Bellek üzerinde OC yapmasını çok iyi bilen biri anca yapabilir bence. Hiç bulaşma derim.
Ramleri oturmamakla alakalı bir sıkıntı kimsede olmaz diye düşünüyorum :)

BIOS güncellemesi yaptıktan sonra XMP yi profil 1 e getirdim ve normal hızda çalıştı
Hepinize teşekkürler
RAM'lerinizin tam seri kodunu verir misiniz?

Gördük galiba doğruyu :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı