3000 TL Bütçe Mini Notebook Tarzı PC Önerisi

SafderunTR

Hectopat
3000 TL bütçem var. Dizüstü bilgisayar alacağım. Yazılım öğrencisi olduğum için şarj ve işlemci performansı yüksek olmasını istiyorum alacağım bilgisayarın. 2. el Mac düşünüyordum ancak bu bütçe ile 2012 model falan var ancak. Onlar da performans ve pil açısından çok sağlıklı olmuyorlar. İnternette gezerken Acer Swift 3 SF314-56 modelini buldum. İşlemci benim işimi görür, (Android Studio falan açar), işlemci çok yemeyeceği için pil de uzun gider diye düşünüyorum. Zaten adamlar 12 saat iddia ediyor. 10 saat aralıksız film izlediklerini söylüyorlar. Neyse, bu tip bir bilgisayar arıyorum. Bildiğiniz bir marka model varsa tavsiyelerinize açığım.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    92,5 KB · Görüntüleme: 149
SSD Kapasitesi düşük, RAM belleği düşük. Bence pek mantıklı bir seçenek gibi görünmüyor.

İşlemci alırken düşük güç tüketimi için sonunda U olan modellere bak
SSD Kapasitesi biraz daha yüksek olmalı bu kapasiteyle dosya yedekleyemezsin.
RAM minimum 8GB olmalı chrome' da 2 sekme açınca zaten 4 GB gidiyor.
Pil konusunda cihazı kullanmış kişilerden görüş al veya pil kapasitesini karşılaştır incele kullanıma göre değişiyor genelde bol keseden sallıyorlar.

Örnek olarak benim Dell laptop'ım var herhangi bir tarayıcı açmazsam masaüstünde 10 saat gidiyor. Ama arada bir tarayıcıyı açarsam 6 saate düşüyor pil ömrü. Kalkıp birkaç işlem yaptığın zaman o pil süresi 3 saate düşüyor o konuda dikkatli olmanı öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı