3000 TL Bütçeli Oyun Bilgisayarı Toplama

Pioneer

Kilopat
Katılım
29 Ocak 2014
Mesajlar
24
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Türk Telekom - Tekniker
Arkadaşlar merhaba. Konuyu açarken "Benzer Konular" bölümünde bu tarz konular vardı fakat tarihleri eskiydi. O yüzden yeni bir konu açayım dedim.

Şimdi benim amatör bir oyun kanalım var. Amatör olmasının sebebi ise sistemimin vasat olması. 6 sene oldu, iyi de hizmet etti fakat değiştirmenin zamanı geldi artık. :)

3000TL bütçem var. Monitör, klavye vs. dahil değildir bu bütçe içine. Sadece kasaya odaklanmak istiyorum ve bu konu hakkında sizlerden yardım bekliyorum.

Pek iyi değil midir, yeni nesil bir şey olsun düşüncesindeyim. Bazı şeyleri sisteme sığdırabilmek için bazı şeylerde küçülme yapabilirim. Mesela ilk başlarda 16GB yerine 8GB ram, HDD, SSD gibi. Sonradan kolaylıkla yükseltebileceğim şeyleri bütçede sıkıntı yapmamak için önceden ayarlayabiliriz.

Monitör, klavye mouse falan da bir sonraki maaşa artık. :) Şimdilik önceliğim bu bütçeye göre sağlam bir kasa toplamak. Toplanan sistem 100 - 200 eksi artı oynayabilir hiç bir problem yok. Ona göre de bir şeyler düşünürüz.

Çok yazdım, başınızı ağrıttım affola. Bu işlerden anlamayan biri olarak yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa biraz fazla oldu istersen kısıp diğer parçalara yönelebilirsin.
3000tl.jpg
 
Öncelikle değerli yorumlarınız için ikinize de teşekkür ederim. Gel gelelim şuan aklımda olana. Kasa olarak Aerocool Aero800 750W daha sade bir görünüm olduğundan daha çok hoşuma gitti. :) Yeni nesil sistem olduğu için DDR4 çok hoş bellekler. İlk 8GB başlangıç için ideal bunu da düşündüğünüz için teşekkür ederim. :)

İkiniz de aynı ekran kartını önermişsiniz. Benim aklımda MSI GTX 970 vardı, fakat bu ekran kartı ile Gtx 970'i kıyasladığımızda fiyat olarak daha makul, ama performans olarak daha iyi yanılmıyorsam.

Anakartlar yine çok iyi fakat MSI'bir tık önde diğerine göre.

Son olarak işlemci'de 6400 yerine 6500 yapsak, ne gibi bir değişiklik olur, yoksa öyle bir şey yapmaya hiç gerek yok mu ?

+ olarak bu sistemlere ekstra soğutma gerekmez mi ?
 
Son olarak işlemci'de 6400 yerine 6500 yapsak, ne gibi bir değişiklik olur, yoksa öyle bir şey yapmaya hiç gerek yok mu ?
Çok bir fark olmaz.
+ olarak bu sistemlere ekstra soğutma gerekmez mi ?
İşlemciye herhangi bir oc yapamayacak olduğumuz için gerekmeyecek benim önerdiğim kasa zaten 5 fanlı diğer sistemde ise 4 fanlı bir sıkıntı olmaz.
 
Peki 6400 kendinden fanlı bir işlemi mi ? Bazıları fansız oluyor da. Ve Sapphire R9 390 yerine MSI R9 390 yapsak durum nasıl olur ? :)
 
Bütçe yükselir, sapphire AMD konusunda oldukça başarılı bir marka. Asus dışındaki markalar AMD ekran kartı konusunda başarılı. Sapphire almak paranızın cebinizde kalmasını sağlar. Sapphire alın.
 
Bütçe yükselir, sapphire AMD konusunda oldukça başarılı bir marka. Asus dışındaki markalar AMD ekran kartı konusunda başarılı. Sapphire almak paranızın cebinizde kalmasını sağlar. Sapphire alın.

Önerinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim. :)

Skylake işlemcilerde k ibaresi olmayanlarda stok fan bulunmaktadır.

K'lılar aşırtma yapılabilen işlemcilerdi sanırım. Bu arada üşenmeden, sürekli cevap verdiğin için teşekkür ederim üstadım. Burada verdiğiniz parçalar ile biraz piyasa yapacağım.

Bilgisayarcıların kalbine, mecidiyeköy'e gidip bi fiyat soruşturacağım. Aklımda bir kaç durum var. Buradaki fiyatlardan daha uygun bir fiyat gelirse aynı parçalar için anlık yükseltmeler yapabilir, ya da sizden tekrar öneri alabilirim.

Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı