3000 TL bütçeyle çamaşır makinesi tavsiyesi

yavinas

Kilopat
Katılım
15 Ekim 2013
Mesajlar
1.253
Çözümler
1
Yer
İzmir
3.000 TL'ye kadar, yıkaması iyi, sessiz 9 kg minimum kapasiteli, 7-8 sene sorun çıkarmayacak bir makine arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
3.000 TL'ye kadar, yıkaması iyi, sessiz 9 kg minimum kapasiteli, 7-8 sene sorun çıkarmayacak bir makine arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şuanda stoklarda mecvut değil, tükenmiş durumda ama stoğa girmesini bekleyecek zamanınız varsa ya da bayilerden bulabilirseniz Profilo CMI140DTR modelini tavsiye ederim. Model adının yazdığı yere tıklarsanız sitesinden ürüne bakabilirsiniz. Biz bu modelden aldık, 2 yıldır kullanıyoruz hiçbir sorun çıkmadı, memnunuz. Aldığımızda sanırım yaklaşık olarak 2600-2700 TL civarındaydı fiyatı. Garanti süresini azcık daha para ödeyerek 14 yıla yükselttik ne olur ne olmaz diye. Ayrıca yukarıda arkadaşın belirttiği modeldeki ekran tasarımı ile bire bir neredeyse aynı bir tasarım benimsemişler. Zaten Bosch, Siemens, Profilo aynı fabrikadan çıkıyor.


[+] Avantajları ve Artıları
------------------------------

1- E-Doz Teknolojisi
> Sıvı deterjan ve yumaşatıcı bölümleri depo şeklinde yapılmış. Yani sıvı deterjan ve yumuşatıcıyı bir seferlik depoya dolduruyorsun sınırı dolana kadar, ardından başka bir işlem yapmana gerek kalmıyor. Makine üzerinden istenilen program seçildiğinde gelen ekranda yumuşatıcı ve sıvı deterjanın ne oranda kullanılacağını ayarlayabildiğimiz bir bölüm bulunuyor. Ben genellikle sıvı deterjanı "Orta" dozajda kullansam da çamaşırlar kirli ise "Yüksek" dozajda kullanıyorum. Yumuşatıcıyı ise hep "Orta" dozaj olarak kullanıyorum. Makine seçilen dozaja göre çamaşırların türünü, miktarını ve kirlilik düzeyini sensörler yardımı ile algılayarak gerekli miktarda suyu, deterjanı ve yumuşatıcıyı otomatik olarak alıyor. Böylece tasarruf ve kolaylık oluyor. Eğer depoda deterjan bitmişse program içindeki menüden e-doz yeri yanıp sönüyor ve siz de deterjanın ya da yumuşatıcının bittiğini kolaylıkla anlayabiliyorsunuz.


2- Ekstra Ekle
> EkstraEkle ile makinenizi çalıştırdıktan sonra unuttuğunuz çamaşırları makineye ekleyebiliyorsunuz. Çamaşırı koymayı vs. unuttuysanız faydalı bir özellik olmuş.

3- EkoPlus ve JetPlus
> EkoPlus, %50'ye varan enerji tasarrufu ve mükemmel yıkama sonuçları sunmada kullanılan bir mod. Her programda isteğe bağlı olarak seçilebiliyor. Programın süresini uzatıyor fakat enerji ve su tasarrufu sağlıyor. JetPlus ise seçili programın yıkama süresinde %65'e varan zaman tasarrufu sağlayan bir mod. Yine her programda isteğe bağlı olarak seçilebiliyor. JetPlus programın süresini kısaltarak zamandan tasarruf sağlarken elektrik ve sudan daha fazla harcamış oluyor doğal olarak.

4- Güç Tüketimi
> Makinede enerji verim sınıfı A+++ -30%. En yüksek enerji sınıfı olan A+++'dan ise %30 daha tasarruflu.

5- Programlar
> Makine günlük yaşama uygun olarak yeterli düzeyde program seçeneği sunuyor: durulama, koyu renkliler, gömlek/bluz, spor giysileri, mix, boşaltma / sıkma, HijyenEkstra, süper kısa 15'/30', yorgan, perde, yünlüler, hassas / ipek. Bunların haricinde tambur temizleme programı da bulunmakta.

6- Konfor/Güvenlik
> Siteden aldığım bilgilere dayanarak konfor ve güvenlik başlığı altında şöyle bazı özellikleri mevcut;

makine1.PNG


Bu kadar övdük bazı eksi yanlarını da belirtmeden geçmeyeyim. Bu eksiler makineyi almamıza pek fazla etki etmeyen ufak eksiler olsa da dürüstlük açısından söyleceğim.



[-] Eksileri
--------------

1- Sıkma Sesi
> Yıkama sesi 49 dB ile harika bir sessizlik sunarken sıkmada 75 dB civarında ses çıkıyor. Sorun edilecek düzeyde çok çok fazla sesli değil ama sessiz de diyemeyeceğim en azından sıkma aşamasında.

2- Su Alma Esnasında
> Makine su alma esnasında suyu alırken yine fazla olmasa da birazcık ses yapıyor. Bu ses de su alma esnasında olduğu için normal karşılanabilir hatta çoğu kullanıcı bile rahatsızlık duymayabilir ama bilin istedim.

3- Makinedeki 9 Kg
> Makine 9 kg olsa da bu 9 kg sadece pamuklular programında geçerli. Her programın ne kadar kg yıkacağı ekrandan belli oluyor. Ben çoğunlukla pamuklular programında çamaşırlarımı yıkatıyorum. İç çamaşırlar, çoraplar, havlular gibi ekstra hijyen isteyen çamaşırları ise HijyenEkstra programında yıkatıyorum. Yorgan ve perde yıkatacaksam da kendilerine özel program makinede mevcut. Yalnız tekrar belirteyim her programın belirli kg kapasitesi var, gelen ekranda seçilen programın yanında yazıyor. Yani 9 kg'dır deyip ekrandan kapasiteye bakmadan direk çamaşırları yıkatmayın.



Umarım yardımcı olabilmişimdir. Konu önceki aylarda açılmış, şuanda bir makine aldıysanız güle güle kullanın. Ben tecrübelerimi detaylıca belirtmek istedim, umarım benzer tavsiye ve öneri arayan arkadaşlar için de yardımcı olur. İyi günler :).
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı