3000 TL Oyun Kasası Toplama

Flaming0

Kilopat
Katılım
10 Mayıs 2013
Mesajlar
376
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Veteriner Hekim
Arkadaşlar merhaba 3000TL +/-100TL fiyatında tamamen oyun amaçlı bir kasa toplamak için aylardır araştırma yapıyorum. Bu işlere yeni başlayan biri olduğum için neyin ne olduğunu kavramam zor oldu hatta hala bile tam olarak anlayabilmiş değilim. Sizlerden ve özellikle Recep BALTAŞ'dan ricam bana 3000TL +/-100TL fiyatında tamamen oyun amaçlı bir kasa toplamamda yardımcı olmanız. Kasa içinde dwd-rw dışında her şeye ihtiyacım var.

Bu arada araştırdığım kadarıyla F/P oranını göz önüne aldığımda makul olan işlemci ve anakart bana şunlar gibi geldi. Tabi ki bu benim çözebildiğim kadarıyla böyle. :)

İşlemci: AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Cache 32nn İşlemci
Ekran Kartı: ASUS HD7970 DirectCU II TOP GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı

Bu arada arkadaşlar sistemi Temmuz ayının ilk haftası almayı düşünüyorum çünkü şuan elimde 2500TL var. Bu arada şuan dolar yükselişe geçti, umarım 1 ay sonra daha kötü duruma gelip fiyatları yükseltmez.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem önerin için teşekküler, öncelikle kafama takılan en büyük sorun İntel mi, AMD mi ya da Nvidia, mı AMD mi sorusuydu. Günlerce araştırdım ve varabildiğim tek sonuç ikisinin de artılarının ve eksilerinin olduğunun, AMD'nin her iki kulvarda da F/P oranını göz önüne alınınca daha mantıklı gözüktüğünü fakat en sonunda kararı kullanıcının kendisinin vermesinin gerektiği yönünde. İntel ve Nvdia'nın kalite ve performans olarak daha iyi olduklarını biliyorum fakat araştırdığım kadarıyla bu kadar küçük performans farkları için çok daha fazla para vermeye değer mi? İşte buda benim için ayrı bir sorun. Daha önceleri Nvidia ve ATI ekran kartları kullanmış birisi olarak ATI'den daha memnun kaldığımı hatırlıyorum. Tabi uzun zaman önceydi ve açıkcası tam olarak neyinden memnun kaldığımı da söyleyemem.
 
Yok Intel şu an tam olarak önde, özellikle Haswell işlemcilerinin içindeki grafik kartı bile yeterli, arada uçurum kadar da fiyat farkı yok Intel daha iyi bir seçim, özellikle o bütçeye Intel alınmalı. Ekran kartı olarak ise Nvidia şu an önde, AMD de iyi bir firma fakat şu an Nvidia önde ve gereken tavsiyeyi yaptım zaten. Nvidia önde dememin nedeni şu an Nvidia yeni kartlar üretti ve piyasaya sürdü, AMD henüz yeni nesil kartlarını duyurmadı eski nesil kartlar var piyasada eski nesil kartlara gelirse konu Nvidia da önermem AMD de. AMD'nin 8000 serisi çıkacak ama daha çok var...
 
3000 TL'lik sistem:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence 3000 TL lik sisteme göre düşük bir ekran kartı var o kasada.

Performansı gayet iyi ve stabil. GTX 670 ile aynı performans ancak gtx680 1600 TL. O zaman kasa oluyor 4000 küsür arkadaşım. Şuan oyunlar için gayet yeterli, ben memlunum. Ayrıca kendim topladım kasayı ve sizlerle paylaşmak istedim. Yardımcı olabilyorsam ne mutlu bana...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı