3000 TL Sistem Tavsiyesi

Ryzlandx

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS PRIME B660M-A D4 5333(O.C)
i5 12400F
RTX 3070
ADATA XPG Spectrix D41 TUF
WD SN570 500GB Blue
ASUS TUF GAMING 650B PSU
Selam arkadaşlar. Yakın zamanda pc topliyicam. Parçaları kendim toparladım. Bilgili arkadaşlardan tavsiye almak için konuyu açtım. Sizce sistemi daha ucuz ve performanslı hale nasıl getirebiliriz? Önerdiğiniz parçaları yazabilirsiniz, sistem beni 5 sene götürsün yeter. İleride tekrar topliyabilirim.

kendim topladıgım parçalar şunlar ( Bütçem 3000 tl )

ANAKART - MSI B150 GAMİNG M3

İŞLEMCİ - i5 4460 3.2 Ghz 6mb cache 1150

EKRAN KARTI - Msi GTX970 100ME

BELLEK - bellekte kararsız kaldım ddr4 bütçem 200 lira civarı

HDD 200 liralık 1tb 7200rpm

KASA - zalman R1

Güç kaynağı 300 liralık veya daha ucuz (bide sistem kaç watt ediyor bilgim yok :D)

Yayın yapmayı planlıyorum ileri zamanda. SSD ve soğutucu dahil etmedim, ileride alıcam. Şu an oynadığım oyunlar league of legends, cs:go, minecraft. Stok soğutucu beni idare eder mi? Yoksa dahil etmeli miyim?

Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın ile işlemcin uyumsuz, işlemcin DDR3 destekliyor, anakartın ise DDR4 destekliyor. İşlemciyi İ5 6400 yap. RAM'i ise DDR4 al. DDR3 RAM, DDR3 destekleyen anakarta takılır sadece.

RAM DDR4 yazmıştım zaten anakart konusunda çok kararsızım, anakart tercihini nasıl yapmalıyım? Gaming serisi anakart almasam olur mu? İnternet değerlerim kötü.

Kafamda deli sorular. PC'yi 4K TV baglayıp FIFA oynamak da istiyorum ara sıra ekran kartı modelini GTX 960'a çeksem akıcı performs alabilir miyim ultrada? Bir de anakart model tavsiyesinde bulunursanız sevinirim.

Şu sistemlerden biri olabilir:
1. Sistem
3000 tl DDR3.png 3000 tl DDR3 (devamı).png
2. Sistem
3300 tl skylake 380.png 3300 tl skylake 380 (devamı).png
2. Sistemden SSD'yi çıkarıp GTX 970 ekleyebilirsiniz.

Tavsiyeler için teşekkür ederim DDR4 tabanlı sistem düşünüyordum ben ama sizce DDR3 beni 4 5 sene ileriye taşır mı taşırsa daha ucuza toplayabilirim sistemi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı