3000 TL televizyon önerisi

KuoNN

Megapat
Katılım
31 Ekim 2018
Mesajlar
6.246
Makaleler
3
Çözümler
65
3.000-3.200 TL arası bütçem var. Mümkünse 4K, Netflix, Prime video vesaire destekleyen, 43" üzeri televizyon önerir misiniz?

Ayrıca Smart TV olayı nedir, ne işe yarar? Bir televizyonda olması gerekli midir?
 
3.000-3.200 TL arası bütçem var. Mümkünse 4K, Netflix, Prime video vesaire destekleyen, 43" üzeri televizyon önerir misiniz?

Ayrıca Smart TV olayı nedir, ne işe yarar? Bir televizyonda olması gerekli midir?
Akıllı Televizyon işte Netflix vs gibi şeyler içinde oluyor. Smart tv ve türevi olmazsa mi box s gibi şeyler alıp akıllı hale getirebilirsin.
 
Önce soruyu yanıtlayalım; Smart TV, Netflix, Prime Video gibi uygulamaları içerisinde barındıran, uydu alıcısını içerisinde barındıran ve farklı uygulamaların yüklenebileceği işletim sistemi olan televizyonlara deniyor.

Önerim ise önce gidip bir mağazada bakmanız olacaktır. LG ve Samsung fiyat performansı yüksek ürünler çıkartıyor bu iki markayı öneririm. Philips'de kötü değildir.

Denemeniz açısından; örneğin Samsung'un renkleri ve görüntüsü LG'den farklı. Kimisi Samsung'un doygun renklerini sever kimisi sevmez. Gidip mağazada görmeniz en uygunu olacaktır.

43" yerine bütçenizi bin ₺ kadar arttırarak 50" almanızı öneririm. Televizyon hem uzun ömürlü hem de sürekli kullanılan bir cihaz. 43" yeterli keyfi vermeyecektir, odanın boyutuna göre oldukça küçük kalabilir.

Çeşitli uygun fiyatlı yerli ve yabancı markaları almamanızı öneririm, hem satış sonrası hizmetleri açısından hem de görüntü kalitesi açısından oldukça kötü sonuçlara sebep olabiliyorlar.
Son olarak Hepsiburada da ve ürünü bulduktan sonra akakçe, cimri gibi sitelerden uygun fiyatlısını bulabilirsin.

Örneğin @SwishTTT tarafından verilen öneriye göre bu ürün hem daha ucuz hem de çok daha iyi özelliklere sahip;

Philips 43PUS6504 43" 109 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD LED Fiyatı
 
@SwishTTT öneri için teşekkürler ancak hem bütçemi oldukça aşıyor hem de 43'' üzeri bir model bakıyorum.
Bütçe işini dahil etmeseydim gözüm kapalı LG derdim LG bu alanda en iyi markadır sonra ardından Samsung gelir,Phılıps markası sizi yanıltmasın yüksek fiyatları vardır ve arıza verme oranları daha yüksek.

1.Tavsiyem yüksek ekran istiyor ve bu bütçede istiyorsanız A101'e gelen TVlere göz gezdirmeniz.


2.Tavsiyem ise çok elzem değilse biraz para biriktirip üstte belirttiğim modellere yönelmeniz.

Smart konsunda LG'nin İşletim Sistemi daha mobil,Samsung TVler orta düzey,Android TV'ler verimlilik olarak gayet iyi.Bu üçü arasında gidip gelin ucuz Smart sistemlere yönelmeyin.
 
43'' almayı düşünmüyorum hocam zaten. 49-50'' benim için yeterlidir. Görüntü kalitesinin de çok çok iyi olmasına gerek yok. Ortalama olması yeterli olur zira şuan kullanıdığım Vestel marka televizyon oldukça kötü. Ne alırsam alayım bundan iyi olacaktır:D

Mağazalara gidik ürünlere bakmak, ardından satın almaya kara vermek daha mantıklı geldi açıkçası.

43'' ancak bu model nasıldır?

Ayrıca fiyatı düşürmek amaçlı 4K yerine Full HD bir televizyon tercih etsem ciddi, gözle görülür bir kayıp yaşar mıyım?
 
Önceki yazıda değinmemişim; bir televizyonu günümüzde seçerken üç şeye bakmak gerekiyor. Birincisi su götürmez gerçek televizyonun kalitesini belirten şey televizyonda kullanılan panel. Panelin hangi çözünürlükte olmasının yanı sıra, güncel yeni teknolojiyle daha temiz görüntü veren, daha gerçekçi renkler yansıtan, ölü piksel oluşturmayacak, siyahın kaç tonunu verebilen, kontrast değerleri yüksek ve panel aydınlatmasıyla görüntüyü kirletmeyen bir panel seçmek gerekir. Bu da bir çok ucuz ve yerli markada ne yazık ki iyi sonuç almak o kadar da mümkün değil. Ucuz olmalarının birincil sebebi zaten ucuz ve eski panelleri kullanıyor olmaları. Bir diğer etmen ise bu markaların kendi panellerini üretemiyor olmaları. Yani başka firmalardan panel alıyor olmaları, kendi panelini üretebilen bir markanın daha düşük maliyetle daha kaliteli panel kullanabilme seçeneğine sahip olduğu gösterir.

İkincisi ise görüntüyü işleyerek güzelleştiren, uygulamalarıyla kullanımı daha iyi hale getiren, televizyonun Smart özelliklerinin ya da arayüzünün ne kadar iyi olduğu. Bu da ucuz markalarda ne yazık ki kolaylıkla bulabileceğimiz bir özellik değil. Bir çok TV uygulamasının uyumsuzluğundan, görüntü iyileştirmesine kadar yetersiz kalabiliyorlar. Özellikle görüntünün işlenerek daha kaliteli hale getirilmesinde LG ve Samsung televizyonlar oldukça iyi iş çıkartıyor.

Üçüncüsü ise çok da önemsenmeyen geri plana itilen özellik; ürünün satış sonrası hizmetleri. Ürünün arızalanması, garanti sürecinde ne kadar iyi ve hızlı onarılacağı, yetkili servis hizmetlerinin doğrudan kendi markalarına ait yetkili servis noktalarından mı yoksa 3. parti sözleşmelerle anlaşılan firmalardan mı sağlandığı. Ucuz ve yerli markalarda bu hizmeti sağlıklı ve hızlı şekilde almak neredeyse hiç mümkün olmuyor. Kendi yetkili servisi olsa dahi hizmetin kalitesi çok kötü olabiliyor. Şikayetvar.com dan bunun araştırması yapılabilinir. Bu yüzden belli başlı markaları tercih etmek daha iyi sonuç doğuracaktır.

Bu şartlara göre baktığımızda TV deneyimi olan çoğu kişi LG ve Samsung önerir. Halbuki Sony'de bu şartların hepsini çok iyi sağlayan bir markadır ancak fiyat performansı o kadar iyi değil, biraz pahalı bir markadır

Eğer Netflix'de, Prime Video'da 4k bir şey izlemek istiyorsanız görüntüde çok büyük fark vardır. HDR içerikler de aynı şekilde ve çok daha güzel bir görüntü sunar. FHD tavsiye etmem, özellikle ekran büyüdükçe piksel yoğunluğuna bağlı görüntü daha da kalitesizleşebiliyor.

Ayrıca benim deneyimlediğim LG ve Samsung marka televizyonlarda görüntü işleme yöntemi ile, 4k çözünürlükte olmasa dahi görüntüyü iyileştirerek ayrıntı ve kare sayısını arttırabiliyor. İzlemek istediğin videoda gözle görülür farklar yaratabiliyorlar. Bunu da en çok bilgisayarı doğrudan TV ye bağladığımda ki görüntüyle, USB'ye açmak istediğim videoyu koyduğumda TV'nin kendi işlediği görüntü gözle görülür derecede daha kaliteli olmasıyla deneyimledim. Aynı şekilde televizyon kanallarını izlerkende görüntüyü işleyerek daha kaliteli hale getirebiliyor.

3.000₺ bütçe ayırdıysanız, paranızın eski teknolojide ya da uzun süre kullanım ömrü olmayan düşük kaliteli markalarda heba etmeden en verimli kullanmanız; biraz daha bütçeyi arttırarak LG gibi Samsung gibi markaların 4k ekranları için kullanmak olacağını düşünüyorum. Aksi halde hem 49"-50" hem de paranın en verimli şekilde kullanımı mümkün değil. Sonrasında sizi mutlu etmeyen ya da sorun çıkartacak ürünlerle karşılaşmanız muhtemel.
 
Çok teşekkür ederim hocam. Bütçe arttırmaya çalışacağım. Arttırabildiğimi varsayarsak, 3.000-4.000 TL bandında bi öneriniz olur mu peki?

Ayrıca üstte sormuştum ancak muhtemelen görmemişsiniz. LG'nin bu modeli nasıldır sizce?
 

Geri
Yukarı