Merhaba arkadaşlar bugün sizden 3000 TL'lik monitör dahil sistem önerileri isteyeceğin. Bilgisayarım yeni oyunları açmıyor oyunlarda kasma yapıyor geç açılıyor ağır çalışıyor. Lütfen sistem önerebilir misiniz? Ben bir sistem topladım sizce nasıl?
PSU'nu XIGMATEK yerine Cooler Master veya Corsair tercih etmelisin. XIGMATEK hakkında iyi yorumlar yok. Monitöre gelicek olursak AOC veya Asus tercih etmelisin. Bütçen varsa SSD ekle ve hızın keyfini yaşa.
Eğer OC yapmayı düşünmüyorsanız işlemci ekran kartını Eksen Bilgisayar' dan Zotac Gtx 970 alıp, işlemciyi İntel 4460 yapabilirsin. Ekran Kartı: ZOTAC GeForce GTX 970 AMP! 4GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı - ZT-90102-10P - Ürün Kategorileri
Ekran kartı ile birlikte 3100 TL tutuyor. Hafta sonu Vatan Bilgisayar' daki fiyatlar bir nebze düşecektir. Yani 3000 civarında olur.
Eğer monitör dahilse SSD eklemeyin bence. Çünkü sistem bileşenleri dışında monitör, klavye, fare dahil değilse 3000 TL'ye iyi bir oyun sistemi toplanır. Ama monitör vb. çevre birimleride dahil ise bence gereksiz harcama yapmak olmaz. SSD'yi sonrada alabilir. SSD'ye vereceği para ile işlemciyi yükseltmelisiniz. Zaten ekran kartı GTX 970 olursa, işlemciye yüklenmek gerekecek. Benim düşüncelerim bu yönde.