3000 TL'lik Sistemin Neden 8 GB RAM'i Var?

Metehan GÜNEY

Hectopat
Katılım
17 Ocak 2016
Mesajlar
26
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Öncelikle herkese merhabalar. Benim bir sorum olacaktı. Geçenlerde 2500 TL'ye harika bir sistem topladınız (gerçi hangi sisteminiz kötü ki :) ) ve 16GB belleği vardı. 3000 TL için topladığınızda ise 8 GB belleği var (Listeyi güncellediğinizin farkındayım). Bunun sebebi nedir? Aklıma fazlasıyla takıldı. Şimdiden teşekkürler.
 
Eğer bütçe çok yüksek değilse 8 gb ram yeterli. 16Gb ye vereceğimiz parayı ekran kartına yada işlemciye yatırıyoruz. Şahsen ben 12 gb kullanıyorum. Ve çokta memmunum. Rami update etmek kolay olduğu için ilk seçenekte rame yüklenmekte gerek yok.
 
Sistemde kısılan kısımlar genellikle ramlar, anakarttan kısarsak kısıyoruz, oyun pc toplandığı için genellikle ekran kartına yatırım yapıyoruz, yoksa gönül her sistemde 32 gb ram 980ti, i7 işlemci olsun ister :D
 
3000 TL'yi toplayalı çok zaman oldu, yeni sistemlerde şu an 8 GB yeterli bir RAM ama asgari tavsiye ettiğimiz miktar; mümkünse fazlasını koyun diyoruz.

2500 TL'lik PC'yi yakın zamanda topladık, RAM fiyatları oldukça uygun olduğu için de 8 değil 16 GB yaptık.

Bazen RAM'i sonradan almak daha ucuz değil daha pahalı hale getirebiliyor zira RAM'in de bir borsası var yurtdışında d,yebiliriz, üretim daralıyor bazen ve fiyatlar uçuyor. Şu an DDR4 için güzel bir dönemdeyiz, yararlandık.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı