3000MHz ile 2800 MHz arasında ne fark var?

Ben overclock yaptım. Bir daha Default hale getir, bir daha overclock yap, RAM'i 3000'e çek sonra tekrardan 2800 MHZ'e çek baya zor. O yüzden biraz daha kolay olsun diye soru sordum.
Anakartın ne? Çoğu anakartta yaptığın ayarları profile kaydetme seçeneği var. Oraya kaydedip tek tuşla uygulayabilirsin. Dediğim gibi performansa etkisini kimse bilemez test etmeden. Test etseler de bilemezler çünkü diğer bileşenlere OC yapmışsın.

Bu tarz değişimler de sabit bir artış değil yüzdelik artışı sebep olur genelde. Her oyunda 5 FPS artmaz mesela, %5 artar. 100 FPS alıyorsan 105 olur, 50 FPS alıyorsan 52 olur. Oyundan oyuna bile değişebilir bu artış oranı. Her oyunda her sistem farklı performans verir. Mesela 3DMark FireStrike testinde RX5600M, RTX 2060'ı geçerken Time Spy testine 2060 öne geçiyor. Bu yüzden kimse sana rakam veremez.

Diyebileceğimiz tek şey RAM frekansının APU sistemlerde cidden önemli olduğu bu kadar.

Yardımın için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…