Çözüldü 3000MHz RAM'ın 1333MHz çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ahmet Uçar

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar yakın zamanda bir bilgisayar topladım ve elime ulaştı. Windows kurulumunu yaptım, bilgisayarı açtım ve CPU-Z programını indirip donanımlarıma bakarken gözüme bir şey çarptı. Memory kısmında 8 GB DDR4 1333MHz yazıyor fakat benim aldığım RAM 8 GB 3000MHz idi. İnternet'ten araştırdım ve BIOS'da profile adlı kısımdan bunun ayarlandığını gördüm ama benim anakartımda (ASRock B450M-HDV r4.) bu kısım yok. Nasıl RAM'ın frequencisini 3000MHz olarak ayarlarım.

Hocam şu an monitöre görüntü gelmiyor kablolara baktım hepsi yerli yerinde bir anda bilgisayara reset attım ve böyle bir şey oldu
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle bir video var yine ASRock anakart ama B350. Senin dediğinin aynısı 3000 MHz çalışmıyor en fazla 2666 çalışıyor diyor videoda. Birkaç yorum da buna katılıyor. En son frekans yükselttiğinde aynen seninki gibi görüntü alamıyor. Şimdi BIOS sıfırlaman gerekebilir. XMP açtıktan sonra elle seçtiğin değer 2933 olsun ve aşağıda DRAM voltage farklı ise onu 1.35 olarak ayarla. Bir de böyle dene. Anakartın sitesinde senin işlemcin için en fazla 2933 MHz çalışma frekansı belirtilmiş. Eğer böyle denediğinde de sorun çıkartıyor ise bırak 2666 MHz değerinde stabil olarak kalsın. Performans olarak çok az bir kaybın olur. Bunu anakart üreticisine mail olarak bildirebilirsin. Bir BIOS güncellemesiyle sorun çözülebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…