DDU ile komple temizleyin sürücüyü ilk önce:
Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...www.technopat.net
Sonra buradan son sürümü kurun, zaten son sürümü kullanıyorsanız 2. attığımı kurun fakat yine DDU ile temizleyin:
Geforce Driver Results | NVIDIA
Download the <dd~LanguageName> <dd~Name> for <dd~OSName> systems. Released <dd~ReleaseDateTime>www.nvidia.com
Geforce Driver Results | NVIDIA
Download the <dd~LanguageName> <dd~Name> for <dd~OSName> systems. Released <dd~ReleaseDateTime>www.nvidia.com
Geri dönüş yapın işlemleri yaptıktan sonra. Oyunlarda aldığınız hataları da atın buraya.
Öncelikle yanıtınız için teşekkürler.
İkinci driverı kurduktan sonra kısa bir test yaptım ancak hatalar aynı şekilde devam ediyor.
Oyun oynarken aldığım hatalar ise:
1. mavi ekran stop code: VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR
2. mavi ekran stop code: VIDEO_TDR_FAILURE nvlddmkm.sys
3. LoL oynarken oyundan atan "sürücü güncellemesinden veya GPU'nun çıkarılmasından ötürü GPU sürücünü yeniden başlattı" hatası.
Ne zamandan beridir bu hatayı alıyorsunuz?
Tam bir tarih vermem mümkün değil ama yaklaşık 1 aydır alıyorum. Size cevap yazarken tekrardan mavi ekran VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL hatası aldım.
Tamamdır hocam. Tekrardan konu açıyorum. Teşekkürler.Bir sorun olduğu belli, sürücü ile geçmemiş. Aldığınız minidump dosyaları ile yeni bir konu açın. Beni de etiketleyebilirsiniz isterseniz.
Dosyaların hepsi GPU'ya çıkıyor. Sürücüyü temiz kurdunuz zaten. Donanımsala kayıyor mu emin olamadım. Bir format atmayı da deneyin derim.
Hocam bir gelişme tespit ettim. VRAM testini şarja bağlıyken yapmıştım ve hataları öyle almıştım. Az önce şarja bağlı olmadan test ettim ve hata çıkmadı. Şarj aletiyle VRAM'in bir bağlantısı var mıdır?