3060 Ti coil whine sorunu

Hakan_SS

Kilopat
Katılım
31 Mart 2017
Mesajlar
1.753
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Amazon Germany'den aldım. Oyunlarda Max Core clock (1920MHz) ulaşınca cızırtı başlıyor. V-Sync açınca ortadan kalkıyor. Tiz bir ses değil ama rahatsız edici. Ama gariptir ki FurMark testinde en zorlayıcı ayarda hiç coil whine sesi yok. İade etme şansım var ama uğraşmak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
 
Rahatsız ediyorsa isterseniz iade edebilirsiniz. Performans düşüşüne yol açmayacaktır. V-Sync açtığınızda MHz düşürüyor bu da sesi kesiyor. FurMark testinde dediğiniz gibi ses çıkmaması benim de garibime gitti şimdi.
 
Rahatsız ediyorsa isterseniz iade edebilirsiniz. Performans düşüşüne yol açmayacaktır. V-Sync açtığınızda sanırım MHz düşürüyor bu da sesi kesiyor. FurMark testinde dediğiniz gibi ses çıkmaması benim de garibime gitti şimdi.
Horizon zero dawn 60FPS coil whine var fakat furmark 180-300FPS hiç yok :D
 
Horizon Zero Dawn 60FPS coil whine var fakat FurMark 180-300FPS hiç yok :D

Ekran kartının zorlanması ile alakalı desem sanki FurMark testi yumuşak bir testmiş gibi olacak nereden tutsam bir yerden patlak veriyor. Enteresan bir çar :D
 
Voltaj düşürme ve FPS sabitleme gibi öneriler var ancak rahatsız edici düzeyde değilse gerek yok.

Ama ben olsaydım kartı açar manyetik bobinleri yalıtkan bant ya da akrilik sarardım. 😂
 
21 Ekim'e kadar iade edebiliyorum. Kasanın kapağını bulabilirsem kapatıp belki ses yalıtımı yapabilirim. Olmazsa da iade ederim artık. 1-2 gün kartı yük altında tutmanın işe yaradığını duydum. Siz ne dersiniz ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı