Arkadaşlar öncelikle iyi Sosyaller, ardından yeni bir sistem topladım parçalarım; ASUS Prime B650M-A AMD B650 AM5, ASUS GeForce Dual RTX 3060 Ti O8g v2, AMD Ryzen 9 7900X ve DDR5 Adata XPG lancer (2x16) 32 GB 5600 MHz RAM'lerim var. Windows 11 yüklü sistemimi toplayalı neredeyse tam bir hafta oldu, benim şöyle bir sorunum var. Bilgisayardan hem tarayıcıdan video açıp arkadan dinlerken (Opera GX kullanıyorum) ve aynı anda oyun oynarken (Valorant) bilgisayarımda ekran kararıyor erkanda bölge bölge Pixel'ler görüyorum. 2cm kare boyutlarında bu esnada ses donuyor dııt dııt şeklinde ve 3-4 saniye bu şekilde kaldıktan sonra sistemim kendini yeniden başlatıyor, sürekli ve sık olarak yaşadığım bir sorun değil ama sistemimin yeni olduğu için çok canımı sıkan bir durum forumda ve internette çok araştırdım ama bir çözüm bulamadım. Minidump kayıtlarımıı başarabilirsem yükleyeceğim forumda yeniyim, kendim baktığımda ise bu kayıtlara bu 5 sorunu gördüm;
Sorun 1 17.02 vgk.sys
Sorun 2 15.02 ntkrnlmp.exe
Sorun 3 14.02 vgk.sys
Sorun 4 11.02 Npfs.SYS
Sorun 5 9.02 ntkrnlmp.exe
Bu işlem sonrasında Windows bellek tanılama ile belleklerimi kontrol ettim bir sorun bulamadı daha öncesinden FurMark testlerini de yapmıştım ve herhangi bir anormallik ile karşılaşmadım.
Bilgisayarımda BIOS'da ez System tuning ayarlarından normal yerine ASUS optimal seçili olarak kullanıyorum ayrıca AI overclock tunerdan expo 2 olarak işaretli olduğu bilgilerini de eklemek istedim.(bu iki ayarı da normal ayarlarında kullanarak denediğimde sorunum düzelmedi bende tekrar yüksek moda aldım)
Sorunumla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum.
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
Bilgisayarımda gözle görülür bir sorun olmamasına rağmen ilk kez böyle bir mavi ekran hatası aldım. Mavi ekranda durdurma kodum "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA". Minidump dosyasını inceleyip bilgi verirseniz sevinirim. https://yadi.sk/d/1XYY_1pD6nZyRQ
www.technopat.net
Windows 10'a geçmek daha iyi olacak sanki ancak siz bilirsiniz.
Expo'yu kapatıp denediniz mi? DDR5 sistemlerde EXPO ve XMP bu tarz hataya fazla sebep olabiliyor. Onun dışında Vanguard da bazen sorun çıkartabiliyor. Vanguard kapalıyken başka bir oyunda da deneyebilirsiniz. İkisinde de çözülmezse ses, chipset ve ekran kartı driverlarını temizlemeyi önerebilirim.
Bilgisayarımda gözle görülür bir sorun olmamasına rağmen ilk kez böyle bir mavi ekran hatası aldım. Mavi ekranda durdurma kodum "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA". Minidump dosyasını inceleyip bilgi verirseniz sevinirim. https://yadi.sk/d/1XYY_1pD6nZyRQ
www.technopat.net
Windows 10'a geçmek daha iyi olacak sanki ancak siz bilirsiniz.
Expo'yu kapatıp denediniz mi? DDR5 sistemlerde expo ve XMP bu tarz hataya fazla sebep olabiliyor. Onun dışında Vanguard da bazen sorun çıkartabiliyor. Vanguard kapalıyken başka bir oyunda da deneyebilirsiniz. İkisinde de çözülmezse ses, chipset ve ekran kartı driverlarını temizlemeyi önerebilirim.