3060 Ti sistem masaüstünde bile kasıyor

yürüyen hamsi

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengance RGB Pro SL 32 GB
SSD veya HDD modeli
Kingston K3000 1 TB
Ekran kartı
Galax 3060 Ti 1 Click OC
Anakart
Asus B450M Dragon
İşlemci
Ryzen 5 5600
Ben Kingston K3000 1TB SSD aldım, daha 1 ay bile olmadı. Mesela bir oyuna giriyorum, masaüstünde fare imlecim çok takılıyor. Aynı şekilde bazen oyuna girmeme bile gerek kalmıyor, imlecim yine takılıyor. Oyun oynarken FPS'im normal ama imlecim kasıyor. Masaüstünde de donmalar, takılmalar oluyor. Tarayıcıda da aynı şekilde takılmalar yaşıyorum. Nedeni ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz? Monitörüm 165Hz, şu an arka planda FH5 açık mesela. Benim hissettiğim ise 60Hz, hatta 30FPS gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sorunun kaynağını TAM OLARAK bilmemekle beraber, sorun SSD'de olabilir belki. Çünkü başıma buna benzer bir şey gelmişti. Donmaların yanı sıra garip bir ses de geliyordu. HDD/SSD değiştirince sorunum çözülmüştü. Dediğim gibi benimkisi sadece teori :D Konuya hakim olan birisi daha iyi bilgi verebilir tabii. Sorunum bu idi;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Boşta işlemci çekirdekleri kontrol edilmeli. Sorun SSD gibi görünüyor. SSD sağlığını kontrol edin. BIOS güncel mi? Anakart ayarlarından xmpl veya EXPO açık mı? Windows'u da son sürüme güncellemelisiniz. Ekstra olarak prefetch temp %temp% recent dosyalarını temizleyin. Arından Win kurulu olduğu diski temizleyin. Yerinizde olsam Rufus'la flasha güncel Windows 11 Home veya Pro yazdırıp internet bağlantısı yok iken Windows kurulumunu yapar ardından yine internet bağlantısı yok iken Win üzerinde yapılacak bir takım ayarları yapardım. Ardından direkt olarak ekran kartı driverını yükleyip sistem yeniden başlatınca ekranı uygun Hz değerine çekip Windows güncelleştirmelerini denetle yapıp yüklerdim. Dediğim gibi BIOS güncelliğine de dikkat edin. Ayrıca elinizde SSD gayet iyi bir SSD kalitelidir.

Boşta işlemci çekirdekleri kontrol edilmeli. Sorun SSD gibi görünüyor. SSD sağlığını kontrol edin. BIOS güncel mi? Anakart ayarlarından xmpl veya EXPO açık mı? Windows'u da son sürüme güncellemelisiniz. Ekstra olarak prefetch temp %temp% recent dosyalarını temizleyin. Arından Win kurulu olduğu diski temizleyin. Yerinizde olsam Rufus'la flasha güncel Windows 11 Home veya Pro yazdırıp internet bağlantısı yok iken Windows kurulumunu yapar ardından yine internet bağlantısı yok iken Win üzerinde yapılacak bir takım ayarları yapardım. Ardından direkt olarak ekran kartı driverını yükleyip sistem yeniden başlatınca ekranı uygun Hz değerine çekip Windows güncelleştirmelerini denetle yapıp yüklerdim. Dediğim gibi BIOS güncelliğine de dikkat edin. Ayrıca elinizde SSD gayet iyi bir SSD kalitelidir.
Görev Yöneticisi’nden baktım, şu an çekirdek 6 diyor.
SSD’nin sağlığı gayet iyi.
%temp%, prefetch, temp klasörlerini de temizledim.
Ama anlamadığım şey şu: Windows’un kurulu olduğu diski temizlemek için illa sıfırdan format mı atmam gerekiyor?
Yapmadan olmuyor mu? Çünkü her şeyi yedeklemek vs. gerçekten uğraştırıcı.

1754569875513.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı