3060 Ti yanına 3700X vs 3600

Murat Burç

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Biliyorum çok absürt bir karşılaştırma fakat bütçedeki hesapsız sarsılmalardan ötürü bu konuyu açma gereği duydum.

Öncelik video render ama elime donanım geçmişken, sohbet veya oyun yayını da yapmayı düşünüyorum.

Anakart MSİ B450 Gaming Plus Max olacak. İki işlemci arasında 1200 TL'lik bir fark var. (Hepsiburada fiyatları)
Ana yükü GPU çekecek. Yani video renderi de GPU render olarak alıcam.(Davinci resolve) OBS ile yayın açarsam da yükü 3060 Ti'a vericem. Biliyorsunuz son zamanlarda GPUlar bir çok programda yükü CPUlardan almaya başladı.

3700X için beklemem lazım. Üstüne kutudan çıkan fanı kullanmak zorundayım. 3600 alırsam 2300-2400 TL'ye kadar olacak şekilde fan ile birlikte alabilirim. Ne dersiniz? Kasa al unut olacak. Monitörüm 1080P sonradana daha yüksek çözünürlüklü bir şey almaya çalışacağım.

Ayrıca bir de kutusuz 3600X var. Buna ne dersiniz? Zaten ayrı bir soğutucu almam kesin gibi birşey.

Son düzenleme:
BIOS sürümü ile çalıştırılabilir.
5.nesil için BIOS güncellemesi yayınlanmamış.

Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim ama işim öncelikli olarak oyun değil video render. Zaten dediğim gibi yakın bir zamanda daha yüksek çözünürlüklü bir monitör almayı düşünüyorum yani 1080P'nin darboğazına takılmayın.
3700X alın.

Hocam anakartın 5.nesil desteği yok sanırım.
Nasıl çalıştıracak?
Özür dilerim Gaming Plus Max olacak. Onun direk 5. nesil desteği olması lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı