550W PSU var 5500 işlemci var bu ikisiyle 3070 Ti sorun çıkarır mı? PSU NZXT C550. 2060 üstüne para ekleyerek takas edeceğim. Sorun olur mu? 1080p de kullanacağım.
Darboğaz elbet olacaktır ama en aza indirmek için ekran kartı high ayarları kaldırabileceğinden en yüksek ayarlarda oynamanız faydalı olacaktır. Daha fazla performans için overclock da deneyebilirsiniz. Tabii dikkat isteyen bir iş.
Marka model?Zaten Ultra ayarlara çekip oynarım onda sıkıntı yok 550W yeter mi?
Marka model?
PSU'ya İncehesap üzerinden baktığımda 12v kanalından 546W Max çıkarabiliyor. Whatpsu üzerinden baktığımda ise 600 öneriliyor. Çok fark yok aslında RTX 3070 Ti'ın temel maksimum TDP değeri 290W ve Ryzen 5 5500'ün de 65 watt. Ama en yüksek ayarlarda eğer ikisi de çok fazla kullanılır ise maximum TDP değerini aşma şansı mevcut. Eğer oyunlarsa 3070i %99'da kullanmazsanız ve işlemci %50 kullanımları geçmez ise yani TDP'si 65 altında kullanır ise yeteceğini düşünüyorum. Teknik olarak hesaplama yaptığımızda işlemci ve ekran kartının temel TDP'si hesaplanır ise 355W-546 = 191W boşta kalıyor ve hayli hayli yetiyor ve işlemciniz az TDP harcıyor aynısı arkadaşımda da var. Tabii kullanıma göre değişiyor. İşlemcinize OCCT üzerinen test yapıp watt değerlerini kontrol edin maksimum kaç ise ona göre tahmin yürütebiliriz sizin eşliğinizde.
NZXT C550.
Aslında takastan artan 2K param kalıyor ona PSU alabilirim eğer bu PSU yeterli gelmezse. Elimdekini de satarım.
Çok iyi olur. Kesinlikle hem daha ileri dönük olur ve sıfır alırsanız çok çok iyi olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.