3070 Ti, MSI Afterburner ile mining için OC ayarı

akrgz1

Hectopat
Katılım
17 Eylül 2016
Mesajlar
296
Çözümler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba, elimdeki 3 adet 3070 Ti ile mining yapıyorum ve kısa süre önce ETH kazmaya geçtim nbminer (v40.1) ile. (1 tane Zotac 3070 Ti AMP holo ve 2 tane MSI 3070 Ti Ventus 3X ekran kartım var.) (Windows üzerinden NiceHash ile kazım yapıyorum.)
MSI Afterburner ile OC ayarı yaparak hem Mh/s yükseltmek hem de watt değerlerini aşağıya çekmeye çalışıyorum. İnternetten baktığım ayarları uyguladığımda, zaman zaman çökmeler, uygulamayı yeniden başlatmalar derken kendi ayarlarımı kendim yapmaya karar verdim.

Core Clock'u -500'e kadar çektim, Memory Clock'u +700'e ayarlayıp, Power limiti de %90'a ayarladım. (fanlarım her zaman %75 çalışıyor)
Bu ayarları ilk yaptığım zaman hiçbir sorun yoktu.
Fakat 2-3 saat sonra GPU ve Volt ekranları dalgalanma yapmaya başladı, ki dalgalanma olmaması için ayarları bu şekilde yapmıştım. Dalgalanmadan kastım ise GPU 1395-1425 MHz, Volt 1050-1081 MHz arasında değişkenlik gösteriyor sürekli.

Core Clock'u ayarının dalgalı çalışması kafamı karıştırdı. Ardından curve Monitor'u açarak bir noktayı seçtim ve "l" tuşuna basarak o değerlere sabitledim. Seçtiğim değerler. (1410 MHz - 1050 mv)
Fakat hala hangi değeri seçmem gerektiğinden emin değilim. Sabitlemenin ardından Memory Clock'u +2000'e kadar çektim ve herhangi bir kapanma durumu ile karşılaşmadım.

Kafamı daha da çok kurcalayan bir başka durum ise nbminer CMD ekranı içerisinde, ekran kartlarımın her biri 164 watt ile 264 watt arasında değişken oluyorlar.
Sürekli çalışan ekran kartlarım için bu anlık olarak değişen watt değerleri normal midir? İnternetten gördüğüm kadarı ile yapılan ayarlar sonucu watt değerleri sabitlenmesi gerekmiyor mu?

Bana ilk başından beri anlatıp anlamamı sağlayabilecek birileri var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler şimdiden...
 
Memory Clock 1100-1250 arası, mavi ekran yiyene kadar deneyin
Core Clock -200
Power Limit %55
Dediğiniz ayarları yaptım 1100 üstünde mavi ekran yiyorum. 1100 de iken MSI afterburner Voltage/Frequency ekranında GPU ve Volt ayarları hala çok oynak iken, NBminer ekranında ki Watt değerlerim 141-160 arasında daha kararlı gözüküyor.
Fakat 48.8 Mh bana biraz düşük geldi.

Bu ayarları yaparken asıl dikkat etmem gereken hususun ne olduğunu hala anlayamadım. MSI afterburner deki GPU (Mhz) ve Volt (mV) değerlerindeki kararlılık mı yoksa NBMiner ekranındaki Watt değerinin sabit kalması yada yüzde 1-2'lik değişimler mi?
Hangi ayarlara ve değerlere dikkat ederek bu ayarlar üzerinde çalışmaya devam edebilirim?
(Bilgisayarı günlük olarak kullanmıyorum, ekranda oluşacak takılmalar yırtılmalar gibi durumlar cihazım için bir sorun teşkil etmiyorsa bunları sorun etmem.)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı