3070 yerine hangi ekran kartı alınmalı?

Emovic

Hectopat
Bende Gigabyte RTX 3070 Eagle var, ekran kartı markasından, modelinden memnun değilim. Isısını düşürmek için aşırı fan açıyor, %70-%80'lere çıkıyor, bu beni rahatsız ediyor. Isı ve sesi takan biriyim, bu yüzden 2 yıldır undervolt yaparak kullandım. Bunu satıp 2. el bir ekran kartı almak mantıklı mı, ne alabilirim? Sıfır ekran kartları çok pahalı, 2. el almak mantıklı mı? Siz olsanız ne yapardınız, yardımcı olur musunuz?

Bende Gigabyte RTX 3070 Eagle var, ekran kartı markasından, modelinden memnun değilim. Isısını düşürmek için aşırı fan açıyor, %70-%80'lere çıkıyor, bu beni rahatsız ediyor. Isı ve sesi takan biriyim, bu yüzden 2 yıldır undervolt yaparak kullandım. Bunu satıp 2. el bir ekran kartı almak mantıklı mı, ne alabilirim? Sıfır ekran kartları çok pahalı, 2. el almak mantıklı mı? Siz olsanız ne yapardınız, yardımcı olur musunuz?

Ben ROG 6750XT kullanıyorum 2023 Aralık ayında almıştım ısıyla sesle alakalı problem yaşamadım hiç çok hafif cw var 2. elde bu karta yönelebilirsiniz 6800 XT veya 6700XT de olabilir.

Hocam 2.elde gerçekten güvendiğin bir satıcıdan alman gerek yoksa satıcı mining yapılmadı zararına satıyorum der aslında mining yapmıştır dışıda sıfır gibidir, size önerim bütçeniz az daha var ise 4060 Ti bütçeniz var ise 4070 Super'lere çıkabilirsiniz.

Bütçe nedir? Kartı satınca ne kadar ekleme yapacaksınız, veya yapacak mısınız ona göre daha kesin öneriler verebilirim.

3070'i 10bin civarına verdiğinizi varsayalım,

AMD tarafında 6800xt
NVIDIA tarafında 3080 var

Bütçe artarsa
6900xt veya 3080ti

Mining olayı çok abartılıyor. Eğer kartın donanımında arızası veya kusuru yoksa, sıcaklıklar normal ise mining yapılıp yapılmamasının bir önemi yok. FurMark testinde kabak gibi gözüküyor zaten. Bakımsız ise bakımını yapmak da çok zor değil.

Gelelim sizin geçme sebebine, bu kartlar sizin 3070'den bariz daha güçlü ancak hepsi yüksek watt çeken ve soğutması zor kartlar. Yeterli bir PSU ve güzel bir hava akışı lazım.

Hafiften 15bin üstüne çıkabiliyorsanız 9060xt 16gb tercih etmeniz daha mantıklı olur. Bu kartlara göre daha az watt tüketiyor, dolayısıyla (genellikle) daha az ısı ve ses.

Bunun dışında 5060'a da göz atabilirsiniz. 145w TDP ile 3070'iniz ile aynı performansı veriyor, + güncel kalıyorsunuz. Ancak benim tercih edeceğim kart olmazdı 8GB VRAM'i yüzünden, hele ki 3070'den geçiyorsam değmesi gerek.

Sizin yerinizde olsam istekleriniz doğrultusunda 9060xt 16GB'ı tercih ederdim. Yazdığım ikinci el kartlar da gücü ile ön planda, bir o kadar da watt çekiyor.

Bütçe nedir? Kartı satınca ne kadar ekleme yapacaksınız, veya yapacak mısınız ona göre daha kesin öneriler verebilirim.

3070'i 10bin civarına verdiğinizi varsayalım,

AMD tarafında 6800 XT.
NVIDIA tarafında 3080 var.

Bütçe artarsa.
6900 XT veya 3080 Ti.

Mining olayı çok abartılıyor. Eğer kartın donanımında arızası veya kusuru yoksa, sıcaklıklar normal ise mining yapılıp yapılmamasının bir önemi yok. FurMark testinde kabak gibi gözüküyor zaten. Bakımsız ise bakımını yapmak da çok zor değil.

Gelelim sizin geçme sebebine, bu kartlar sizin 3070'den bariz daha güçlü ancak hepsi yüksek watt çeken ve soğutması zor kartlar. Yeterli bir PSU ve güzel bir hava akışı lazım.

Hafiften 15bin üstüne çıkabiliyorsanız 9060XT 16 GB tercih etmeniz daha mantıklı olur. Bu kartlara göre daha az watt tüketiyor, dolayısıyla (genellikle) daha az ısı ve ses.

Bunun dışında 5060'a da göz atabilirsiniz. 145W TDP ile 3070'iniz ile aynı performansı veriyor, + güncel kalıyorsunuz. Ancak benim tercih edeceğim kart olmazdı 8 GB VRAM'i yüzünden, hele ki 3070'den geçiyorsam değmesi gerek.

Sizin yerinizde olsam istekleriniz doğrultusunda 9060XT 16 GB'ı tercih ederdim. Yazdığım ikinci el kartlar da gücü ile ön planda, bir o kadar da watt çekiyor.

Bütçe konusunda kararsızım. Ekran kartına 30 40k paralar vermek istemiyorum, elimdeki satılırsa satarım üstüne 10 15 koyabilirim. Kasa hava akışı ve PSU en iyilerden ondan yana sıkıntı yok. 9060XT 3070'e göre ne kadar iyi AMD pek sevmiyorum. 7080XT ekran kartım vardı satmıştım. 3070 almıştım, satma sebebim anında yeniden oynatma falan açınca ekran kartı kullanımı gereksiz fazla artıyordu ve güç tüketiyordu. Dediğim gibi bu tarz şeyleri takıyorum. NVIDIA da böyle bir problem yaşamadım. Diyeceksiniz AMD üzerinde ön yargı var haklı olabilirsiniz f/p olarak AMD daha iyi olabilir. Ama hala yazılımının düzgün olmadığını düşünüyorum.

Aslında yazılım olarak güncel AMD kartlar çok daha iyi durumda NVIDIA'dan. Açıkçası sadece dediğiniz sebeptenötürü geçmeniz mantıklı olmamış. 7800xt 3070'den bariz güçlü bir kart.

Bence 9060xt 16GB güzel bir tercih olacaktır. İlla NVIDIA diyorsanız muadili 5060ti 16GB alabilirsiniz. Ben aradaki fiyat farkını vermezdim dogrusu

Bütçe konusunda kararsızım. Ekran kartına 30 40k paralar vermek istemiyorum, elimdeki satılırsa satarım üstüne 10 15 koyabilirim. Kasa hava akışı ve PSU en iyilerden ondan yana sıkıntı yok. 9060XT 3070'e göre ne kadar iyi AMD pek sevmiyorum. 7080XT ekran kartım vardı satmıştım. 3070 almıştım, satma sebebim anında yeniden oynatma falan açınca ekran kartı kullanımı gereksiz fazla artıyordu ve güç tüketiyordu. Dediğim gibi bu tarz şeyleri takıyorum. NVIDIA da böyle bir problem yaşamadım. Diyeceksiniz AMD üzerinde ön yargı var haklı olabilirsiniz F/P olarak AMD daha iyi olabilir. Ama hala yazılımının düzgün olmadığını düşünüyorum.

15 bandındaysanız ikinci el olarak RTX 3080 Ti, sıfır olarak RX 9060 XT önerebilirim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı