3080 Ti R9 5950X sisteme 30 bin TL'ye yükseltme önerisi

Arda Kayaa

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba sistemime RAM aldım islemci ve anakartin uyumsuz olduğunu öğrendim bende bilgisayarimdaki bircok parcayi yükseltmeye karar verdim, şimdiden yardim eden herkese cok teşekkürler.

Dipnot: Onereceginiz parcalari Gaming odakli parcalar olarak öneriniz.

Sistemim:
RTX 3080 Ti.
B550 Gaming Plus.
Ryzen 9 5950X.
Arctic Liquid Freezer 240mm sogutucu.
RAM: GSKILL 64GB (2x32GB) TRIDENT Z5 DDR5 6400MHz CL32 1.40V Dual Kit RGB LED Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Ben bu sistemdeki anakartı, islemciyi, kasayı ve Power Supply'i degistirmeyi düşünüyorum kafamdaki Supply 1000 watt kaliteli bir şeyler istiyorum ve bu parcalar icin toplam bütçem 30-35 bin TL civari 30-35 bini gecmezse sevinirim.

Bunu satıp komple yeni sistem alırsan daha akıllıca olur illaki değiştireceğim diyorsan ama bencede güzel sistem zaten. Yükseltmek isteme sebebiniz sadece ram se aşırı gereksiz bir operasyon olur.

Bunu satıp komple yeni sistem alırsan daha akıllıca olur illaki değiştireceğim diyorsan ama bence de güzel sistem zaten. Yükseltmek isteme sebebiniz sadece RAM SE aşırı gereksiz bir operasyon olur.

Sisteminiz gayet güçlü, değiştirmeniz gerekmiyor. Aldıklarınızı iade edebilirsiniz.

Kasa ve güç kaynağınız çok kötü değilse onları da değiştirmenize gerek yok.

O zaman bana kasama uygun en kaliteli RAM'ı onerebilir misiniz bir de 1000 watt guzel sertifikali bir Power Supply de önerirseniz cok sevinirim.

kasayı değiştirmek sizce çok gerekli mi?
kasayı değiştirmemin bana ne gibi katkıları olur?
ve ramden 2 adet alsam 64gb şeklinde daha iyi mi olur performans?

Şu an için 64 GB RAM gereksiz olabilir, o yüzden masrafa girmenize gerek yok. Kasanızı ve güç kaynağınızı bu şekilde değiştirirseniz, temiz kullanmanız halinde gelecekte yeni bir sisteme geçeceğiniz zaman var olanlarla yolunuza devam edebilirsiniz.

RTX 40 serisinin ikinci eli yaygınlaştığında ve fiyatlar olması gereken seviyeye indiğinde elinizdeki ekran kartını satabilir ve yerine ikinci el güzel bir RTX 40 serisi ekran kartı alabilirsiniz.

Sisteminiz AM5 platformunu dahi es geçecek kadar güçlüdür.

Son düzenleme:
Merhaba sistemime RAM aldım islemci ve anakartin uyumsuz olduğunu öğrendim bende bilgisayarimdaki bircok parcayi yükseltmeye karar verdim, şimdiden yardim eden herkese cok teşekkürler.

Dipnot: Onereceginiz parcalari Gaming odakli parcalar olarak öneriniz.

Sistemim:
RTX 3080 Ti.
B550 Gaming Plus.
Ryzen 9 5950X.
Arctic Liquid Freezer 240mm sogutucu.
RAM: GSKILL 64GB (2x32GB) TRIDENT Z5 DDR5 6400MHz CL32 1.40V Dual Kit RGB LED Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Ben bu sistemdeki anakartı, islemciyi, kasayı ve Power Supply'i degistirmeyi düşünüyorum kafamdaki Supply 1000 watt kaliteli bir şeyler istiyorum ve bu parcalar icin toplam bütçem 30-35 bin TL civari 30-35 bini gecmezse sevinirim.
Sistemin gayet iyi dostum. Bence yükseltmene gerek bile yok. Bu sistemle 3-4 sene daha çok rahat devam edebilirsin.
İşlemcin dönemin en iyilerinden ve ileriye dönük bir işlemci, değişmesinin senin için çok bir anlamı olmayacaktır.
Elindeki PSU 850 veya üstüyse o da yeterli olacaktır.
DDR5 Ram almışsın, iade edip DDR4 Ram temin edilebilir, 3200 veya 3600 Mhz 2x16 Ram yeterli olacaktır, 64 fazla olur.
Sistemde soğutma problemi yoksa kasanın değişmesine de gerek yok.

Corsair Vengeance RGB RS 32 GB (2x16) 3600 Mhz CL18 CMG32GX4M2D3600C18 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Technopat Haberler

Geri
Yukarı