32 GB RAM takviyesi render performansını artırır mı?

EvrenS.

Hectopat
Merhaba,

Şu anda 32 GB RAM'e sahip bir sistem kullanıyorum ve DaVinci Resolve ve Premiere Pro gibi video düzenleme uygulamalarını sıkça kullanıyorum. Render sürelerini kısaltmak ve genel performansı artırmak için ek 32 GB RAM takmanın bu konuda gerçekten bir fark yaratır mı?

Ek RAM takmak, render sürelerini ve genel performansı iyileştirebilir mi? Yoksa 32 GB daha RAM için yaklaşık 6bin TL gibi bir miktar harcamak mantıklı mı?

Deneyimi olanlar veya benzer bir durumu yaşamış olanlar fikirlerini paylaşabilir mi?

Teşekkürler.

Hocam elbette fark yaratır ancak işlemci daha önemli. İşlemciniz nedir? Onu arttırmanız sanki daha iyi olur eğer düşük modelse.

Diğer sistem bileşenlerini de yazın ki aldığınız cevaplar daha kesin olsun.

Pardon mevcut sistemimi yazmayı unutmuşum;
Anakart: ASUS ROG STRIX Z790-F Wi-Fi
İşlemci: Intel i9 13900K.
RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 RGB 6400MHz
MSI RTX 4070 Ti

Benim bildiğim kadarıyla render işlerinde çoğunlukla işlemci ve GPU'ya iş düşüyordu. Sisteminiz iyi görünüyor. Ek RAM çok ciddi bir artı katacağını sanmıyorum.

2x16 veya 2x32 aldığında bütün RAM slotları dolacak ve işlemcinin XMP özelliğini açamayacaksın bu da performansı düşürecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…