Arkadaşlar normalde 32 GB RAM'im var ve sistem şu an boşta. Sadece tarayıcı ve sistem uygulamaları açık 3GB RAM kullanıyor ancak baktığımda RAM'in yüzde 8 ikisini kullanıyor bu da herhangi bir işlem yapacağım zaman yeterli belleği verememesine sebep oluyor. Bunun çözümü nedir? Sebebi virüs vesaire olabilir mi?
Hocam geçen gün ben de aynı durumu yaşadım. 32 GB RAM mevcut bende de aynı şekilde 100 olarak kullanmaya başladı. PC bir anda kendinden geçmeye başladı bir restart attım düzeldi. Bir tavsiye ederim denemenizi.
Hocam ilk olarak görev yöneticisi toplam ram 4gb olarak gösteriyor ramleri kontrol etmelisin. Arkasından Kaspersky ve Malwarebytes ile ayrı ayrı tam tarama yapıp sonucu paylaşır mısın?
Hocam ilk olarak görev yöneticisi toplam ram 4gb olarak gösteriyor ramleri kontrol etmelisin. Arkasından Kaspersky ve Malwarebytes ile ayrı ayrı tam tarama yapıp sonucu paylaşır mısın?
Arkadaşlar normalde 32 GB RAM'im var ve sistem şu an boşta. Sadece tarayıcı ve sistem uygulamaları açık 3GB RAM kullanıyor ancak baktığımda RAM'in yüzde 8 ikisini kullanıyor bu da herhangi bir işlem yapacağım zaman yeterli belleği verememesine sebep oluyor. Bunun çözümü nedir? Sebebi virüs vesaire olabilir mi?
Siz muazzam arkadaslarin, muazzam yanitlarina gore (kesinlikle yanlis bilgi degiller), benim sistemimin sadece 11GB RAM'i var;
Not: Ekran goruntusu alana kadar kullanim 100 mb kadar dustu. Ancak normalde ram miktarim;
Orada yazan degerle sistem ramini hesaplayamazsiniz. Orasi bu user'in altinda acik olan processlerin kullandigi memory miktarini gosterir. Kalan farkli user isimleri altinda calisanlari gostermez. Local service, system vs gibi bi kac farkli hesap daha var OS'te. Lutfen bilmediginiz konularda kesinlik iceren mesajlar paylasmayin.
Burada gorulen net olmayan deger icin, net olan istenir. KS'nin Performans sekmesine gidip oradan bellek kisminin ekran goruntusunu atmasi gerekiyor sistemdeki RAM miktarini belirleyebilmek adina.