Çözüldü 32 GB RAM'li sistemde boşta %82 RAM kullanımı neden olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Elodin

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar normalde 32 GB RAM'im var ve sistem şu an boşta. Sadece tarayıcı ve sistem uygulamaları açık 3GB RAM kullanıyor ancak baktığımda RAM'in yüzde 8 ikisini kullanıyor bu da herhangi bir işlem yapacağım zaman yeterli belleği verememesine sebep oluyor. Bunun çözümü nedir? Sebebi virüs vesaire olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-15 133832.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-15 133832.png
    36,8 KB · Görüntüleme: 64
Çözüm
Hocam geçen gün ben de aynı durumu yaşadım. 32 GB RAM mevcut bende de aynı şekilde 100 olarak kullanmaya başladı. PC bir anda kendinden geçmeye başladı bir restart attım düzeldi. Bir tavsiye ederim denemenizi.
Yanlış bilgi
Görsele göre toplam RAM miktarı 4 GB. Sistem özelliklerinde 32 GB olarak gözüküyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Hocam ilk olarak görev yöneticisi toplam ram 4gb olarak gösteriyor ramleri kontrol etmelisin. Arkasından Kaspersky ve Malwarebytes ile ayrı ayrı tam tarama yapıp sonucu paylaşır mısın?

Görsele göre toplam RAM miktarı 4 GB. Sistem özelliklerinde 32 GB olarak gözüküyor mu?

Hocam ilk olarak görev yöneticisi toplam ram 4gb olarak gösteriyor ramleri kontrol etmelisin. Arkasından Kaspersky ve Malwarebytes ile ayrı ayrı tam tarama yapıp sonucu paylaşır mısın?
Toplam RAM'in 4 GB olduğunu nereden çıkardınız ki? Anlık kullanım o.

@Elodin Sistemde şu an 3200 küsür RAM kullanımı var, ben %82 falan görmüyorum. İşlemler sekmesine gelip Bellek'e basıp ekran görüntüsünü atın.

Arkadaşlar normalde 32 GB RAM'im var ve sistem şu an boşta. Sadece tarayıcı ve sistem uygulamaları açık 3GB RAM kullanıyor ancak baktığımda RAM'in yüzde 8 ikisini kullanıyor bu da herhangi bir işlem yapacağım zaman yeterli belleği verememesine sebep oluyor. Bunun çözümü nedir? Sebebi virüs vesaire olabilir mi?
64 bit işletim sistemi kullanıyorsun değilmi? 32 bitte desteklenen kadar ram miktarı olduğunu görüyorum da.

64 bit işletim sistemi kullanıyorsun değilmi? 32 bitte desteklenen kadar ram miktarı olduğunu görüyorum da.
Siz muazzam arkadaslarin, muazzam yanitlarina gore (kesinlikle yanlis bilgi degiller), benim sistemimin sadece 11GB RAM'i var;
1744714993282.png

Not: Ekran goruntusu alana kadar kullanim 100 mb kadar dustu. Ancak normalde ram miktarim;
1744715043598.png

Orada yazan degerle sistem ramini hesaplayamazsiniz. Orasi bu user'in altinda acik olan processlerin kullandigi memory miktarini gosterir. Kalan farkli user isimleri altinda calisanlari gostermez. Local service, system vs gibi bi kac farkli hesap daha var OS'te. Lutfen bilmediginiz konularda kesinlik iceren mesajlar paylasmayin.

Burada gorulen net olmayan deger icin, net olan istenir. KS'nin Performans sekmesine gidip oradan bellek kisminin ekran goruntusunu atmasi gerekiyor sistemdeki RAM miktarini belirleyebilmek adina.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı