32 inç için 1000R mı 1500R mı?

2rakam9harf

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. 32 inç kavisli monitör almayı düşünüyorum. Araştırdığım kadarıyla insan gözünün görme açısı 1000R'mış ve ideal kavis açısı 1000R. Ama tabii bu ideal açının yakalanmasında ekran boyutu ve ekranla aradaki mesafe de önemli. 1000R için ideal mesafe 1M 1500R için 1.5M şeklinde belirtiliyor. Benzer şekilde ekranın tamamını görüş açısına alabilmek için monitörle aramızda olması gereken mesafe Monitör İnç X 2,54 (Inçten CM'ye dönüştürme) X 1,5 (ideal uzaklık çarpanı) şeklinde hesaplanıyor.

Bu konular hakkında bilgisi olan arkadaşlara sorum şu: 32inç monitör için 1000R monitör alıp 1M mesafeden kullanmak mı yoksa 1500R alıp 1, 5M mesafeden kullanmak mı daha ideal olur?

Ekranın içine girmediğin sürece ikisi de gayet güzel kullanım sağlayacak. Bu kadar hesaplamayla kafana takmana gerek yok. Yani burnunu ekrana sokacağın kadar yakın olmadığın sürece sorun yok.

Ben 48" LG C1 kullanıyorum. 80CM var ekran ile aramda. Bir problem yaşamıyorum.

1000R vs 1500R kıyaslamasından önce almak istediğin monitörlerin ne derece kaliteli olup olmadığını kıyaslaman daha faydalı olur. Çünkü en nihayetinde baktığın mesafeyi yakınlaştırabilir veya uzaklaştırabilirsin ama monitörün kalitesini arttıramazsın. Tabii buradaki kaliteden kastım lafın gelişi, yoksa kalibrasyon cihazıyla vs. bir şekil kalite arttırılabilir.

1000R vs 1500R kıyaslamasından önce almak istediğin monitörlerin ne derece kaliteli olup olmadığını kıyaslaman daha faydalı olur. Çünkü en nihayetinde baktığın mesafeyi yakınlaştırabilir veya uzaklaştırabilirsin ama monitörün kalitesini arttıramazsın. Tabii buradaki kaliteden kastım lafın gelişi, yoksa kalibrasyon cihazıyla vs. bir şekil kalite arttırılabilir.

İstediğim özellikler doğrultısunda 1500R'da daha fazla seçenek ve daha iyi F/P oranına sahip monitörler var gibi ama öte yandan da 1000R'a biraz taktım sanırım en uygun açı olduğunu düşündüğüm için 😅

Yok mu başka bilgisi ve fikri olan kimse?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı