Çözüldü 3200 MHz CL22 16 GB RAM idare eder mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Krkc21

Hectopat
Katılım
19 Kasım 2020
Mesajlar
116
Çözümler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Software Developer
Merhabalar, oyuncu bilgisayarı deneyimine yıllar sonra ancak erişebilen birisiyim. Mesleğim yazılım uzmanlığı, yazılımda da yeni sayılırım 2-3 senedir işin içersindeyim ve her alandan, tabiri caiz ise "biraz ondan biraz bundan, ay şunu da öğreneyim, HMM şirkette şu lazım ama işten sonra da şuna bakayım" diyerek kaba taslak çoğu şeye hakimiyetimi geliştirdim. Yazılım konusunda ilerledik ilerlemesine lakin donanım anlamında oldukça geride kalmışım.


İşin açıkcası yeni aldığım ASUS ROG string GL512 modeli laptopuma (8 GB RAM) ekstra RAM takma gereksinimi duydum (16 GB) ve aşağıda bulunan linkteki RAM'i hem fiyat olarak uygun bulduğum için hem de MHz olarak bilgisayarıma uygun olacağını düşündüğüm için sipariş ettim. Henüz gelmedi, kargo pozisyonunda, fiziksel olarak bana gittikçe yaklaşıyor. Lakin satın aldıktan sonra yine araştırmaya devam ederken gördüm ki "CL" değeri RAM piyasasında oldukça önemliymiş.


Sizce hiç açmadan iade edip. CL değeri düşük bir RAM mi alsam. Yoksa bu beni idare eder mi?

Kullanım şeklim genelde, Android Studio, Phpstorm, Adobe (Ps, AI) ve güncel oyunlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke almadan önce bir sorsaydınız. CL22 hayatımda ne duydum ne gördüm. Özellikle aranıp bulunmuş gibi.:) direkt iade edin. Uyumsuzluk sorunları, mavi ekran ve çeşitli hatalarla karşılaşma ihtimaliniz yüksek.
Her laptop her RAM'i kabul etmeyebiliyor. Bu RAM'i de kabul edeceğini sanmıyorum. Kabulden kastım uyumluluk.
 
4000 MHz civarlarına çıkmıyorsanız eğer CL22 oldukça yüksek bir değer. Bence mantıklı olan iade edip daha mantıklı bir tercih yapmak olacaktır. Mümkünse CL15-16 değerinde bir RAM almaya çalışın. 3200Mhz bulamasanız bile 3000MHz CL16 bile daha manidar olacaktır diye düşünüyorum.
 
CPU-Z indirip Memory ve SPD sekmesinin fotoğrafını paylaşın. Ona göre bir şey diyebiliriz.

İş çıkışı eve uğrayıp CPU-Z ile ekran görüntüsü alacağım. RAM önerisinde bulunursanız çok mutlu olurum.

Keşke almadan önce bir sorsaydınız. CL22 hayatımda ne duydum ne gördüm. Özellikle aranıp bulunmuş gibi.:) direkt iade edin. Uyumsuzluk sorunları, mavi ekran ve çeşitli hatalarla karşılaşma ihtimaliniz yüksek.
Her laptop her RAM'i kabul etmeyebiliyor. Bu RAM'i de kabul edeceğini sanmıyorum. Kabulden kastım uyumluluk.

Acele işe yine şeytan karıştı galiba. Aldıktan sonra bende gördüm ki CL22 hakkında hiçbir bilgi yok. Sanki piyasada ki tek CL22 RAM'i ben almışım gibi.😅.

4000 MHz civarlarına çıkmıyorsanız eğer CL22 oldukça yüksek bir değer. Bence mantıklı olan iade edip daha mantıklı bir tercih yapmak olacaktır. Mümkünse CL15-16 değerinde bir RAM almaya çalışın. 3200MHz bulamasanız bile 3000MHz CL16 bile daha manidar olacaktır diye düşünüyorum.

Aslında almadan çnce Technopat'taki konuları inceledim herkes MHz uyumluluğu ilgili sohbetler edince. CL olayını çok sonradan fark ettim. Fakat yukarıda da belirttiğim gibi akşam CPU-Z ile ekran görüntüsü çekip paylaşacağım. Belki bana RAM önerme şansınız olur, çok sevinirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı