3200 MHz RAM'leri 3600 MHz'e overclocklamak

• Konuyu başlatan Maxen
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 1.104

Maxen

Hectopat
- B450M S2H V2 3600 MHz.
- Ryzen 3 3100 ( OC yapılmadı )
- G.Skill Ripjaws V 3200 MHz 2x8.
- Zalman Megamax 700W +80 EU.
- SanDisk Ultra 3D M.2 500 GB.
- Sapphire RX 5500 XT 8 GB ( OC yapılmadı )
- Zalman N5 mf kasa.

RAM'lere overclock yapıp 3200'den 3600 MHz'e çıkarmak istiyorum. Anakart 3600 MHz desteklediği için sorun olacağını düşünmüyorum. Sizce aradaki 400 MHz farkına değer mi? Herhangi bir arıza oluşturur mu? (mavi ekran, sistem açılmama sorunu vs.) Amacım GTA 5 Ultra ayarlarda MSAA 2X açık iken 75 FPS'den aşağı değerler almamak. Sehir içinde dolaşırken yer yer 60'ları görüyorum çünkü.

400MHz farkı hissedeceksinizdir ama 15FPS oynamaz. RAM OC sırasında en kötü sistem açılmamıştı, BIOS pilini çıkartıp takınca düzeliyor zaten. Çok düşük bir ihtimal bile olsa RAM'leri yakma ihtimaliniz var diye biliyorum. OC yaparken @Jotariel yardımcı olur size.

Eskiden Hynix C-Die kullanıyorlardı şuan çokca o RAM'lerde OEM Samsung B-Die gördüm, Thaiphoon Burner raporu bırakır mısınız ?
RAM'lere overclock yapıp 3200'den 3600 MHz'e çıkarmak istiyorum. Anakart 3600 MHz desteklediği için sorun olacağını düşünmüyorum. Sizce aradaki 400 MHz farkına değer mi? Herhangi bir arıza oluşturur mu? (mavi ekran, sistem açılmama sorunu vs.) Amacım GTA 5 Ultra ayarlarda MSAA 2X açık iken 75 FPS'den aşağı değerler almamak. Sehir içinde dolaşırken yer yer 60'ları görüyorum çünkü.
Arıza oluşmayacaktır yapabiliriz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı