Son düzenleme:
Casper M989A modeli var.

Gıgabyte H81M-DS2 ve İ5 4440 işlemcim var. Bilgisayar toplarken bu parçaları yükseltmeye gerek var mı?

@Pantheon sistem tavsiye edermisiniz. Acelem var.
İşlemcin çoğu oyun için yeterli. BF1 çok oyunculu 64 kişilik sunucuya girmezseniz şimdilik sistem iyi. Ekran kartı takviyesi yeterli çünkü 3200 TL'ye toplanacak sisteme alınacak işlemcinin performansı şuankinden çok daha iyi olmayacak. Ekran kartı olarak 1050Ti alabilirsin ve RAM'i 16 GB yapabilirsin.

İşlemcin çoğu oyun için yeterli. BF1 çok oyunculu 64 kişilik sunucuya girmezseniz şimdilik sistem iyi. Ekran kartı takviyesi yeterli çünkü 3200 TL'ye toplanacak sisteme alınacak işlemcinin performansı şuankinden çok daha iyi olmayacak. Ekran kartı olarak 1050Ti alabilirsin ve RAM'i 16 GB yapabilirsin.

İşlemciye gerek yok dedin. Bu şekilde nasıl sence ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20180505-214749.png
    Screenshot_20180505-214749.png
    92,4 KB · Görüntüleme: 71
  • Screenshot_20180505-214743.png
    Screenshot_20180505-214743.png
    119,2 KB · Görüntüleme: 67
İşlemciye gerek yok dedin. Bu şekilde nasıl sence ?
Öncelikle şunu belirteyim işlemciye gerek yok dediysem anakartı da değiştirmene gerek yok demektir. O anakart 7. nesil senin işlemci ise 2. nesil zaten uyumsuz. Zaten anakart değişimi çoğunlukla işlemci güncellemesinin yetersiz kalmasından dolayı olur. Sonuç olarak sen ne anakart değiştireceksin ne RAM. Sadece GTX 1050Ti alacaksın şimdilik.
Şimdi baktım da monitörünü FullHD en az 21. 5 inç bir monitörle değiştirmen çok iyi olacak. Yani bir de monitör alıyorsun. En ucuzundan olsun dersen bu olabilir.

Öncelikle şunu belirteyim işlemciye gerek yok dediysem anakartı da değiştirmene gerek yok demektir. O anakart 7. nesil senin işlemci ise 2. nesil zaten uyumsuz. Zaten anakart değişimi çoğunlukla işlemci güncellemesinin yetersiz kalmasından dolayı olur. Sonuç olarak sen ne anakart değiştireceksin ne RAM. Sadece GTX 1050Ti alacaksın şimdilik. Eğer istersen kasayı ve güç kaynağını şekilli mekilli bir şeyle değiştirebilirsin tabii.
Benim RAM 8GB fakat mhz düşük olduğu için değiştireceğim. 2133 mhz sahip RAM seçtim ama anakart 1600 mhz kadar desteklediği için anakart değiştirme fikri ordan geldi.

Benim RAM 8GB fakat mhz düşük olduğu için değiştireceğim. 2133 mhz sahip RAM seçtim ama anakart 1600 mhz kadar desteklediği için anakart değiştirme fikri ordan geldi.
MHz düşük diye anakart değişmez bunu baştan söyleyeyim. Ayrıca Mhz'nin etkisi çok az yani 8GB RAM'i 12 veya 16 yapsanız yeter. Fazla kafa yormaya gerek yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı