3200G OC sonuçları nasıl?

delvarto

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Orta Doğu
Daha fazla  
Merhaba, 3200G işlemcime OC yapmayı denedim. B450M S2H V2 anakart kullanıyorum, RAM şimdilik Single channel 8 GB, Dark X94 soğutucu kullanıyorum. Yaptığım testlerde herhangi bir sorun olmadı, sıcaklık 50 derecelerde gezdi. Birkaç veri paylaşacağım. Bu konu hakkında detaylı bir bilgim yok, yorumlarınızı bekliyorum.
Cinebench R23 test sonuçları:
Önce-Sonra:
Multicore: 3249 3920.
Singlecore: 969 1036.
MP ratio: 3.35 X 3.78 X
Ryzenmaster:

Ekran Görüntüsü (2).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 3200G işlemcime OC yapmayı denedim. B450M S2H V2 anakart kullanıyorum, RAM şimdilik Single channel 8 GB, Dark X94 soğutucu kullanıyorum. Yaptığım testlerde herhangi bir sorun olmadı, sıcaklık 50 derecelerde gezdi. Birkaç veri paylaşacağım. Bu konu hakkında detaylı bir bilgim yok, yorumlarınızı bekliyorum.
Cinebench R23 test sonuçları:
Önce-sonra:
Multicore: 3249 3920.
Singlecore: 969 1036.
MP ratio: 3.35 X 3.78 X
Ryzenmaster:

Eki Görüntüle 1349221

Sıcaklıklar ne alemde.

DÜZENLEME: Az önce AIDA64 ile ayarlar bu şekildeyken test başlattım ve ekran her tıklamamda gidip geldi. Eş zamanlı fotoğraflar

:
Ekran Görüntüsü (4).png
Ekran Görüntüsü (3).png

Çok özür dilerim görmemişim yük altında 50 derece gayet iyi ve çoklu çekirdekte iyi bir performans artışı sağlamışsınız elinize sağlık.
Son attığım mesaja göz atabilir misiniz?

DÜZENLEME: Az önce AIDA64 ile ayarlar bu şekildeyken test başlattım ve ekran her tıklamamda gidip geldi. Eş zamanlı fotoğraflar

:Eki Görüntüle 1349232Eki Görüntüle 1349233

Son attığım mesaja göz atabilir misiniz?
Hocam overclocku bir tık abartmış olabilirsiniz. Kaç GHZ'den kaç GHZ yaptınız? Ben göremedim de fotoğraflarda, ilk kez AMD'nin overclock aracını görüyorum.

Voltaj vermeyi de deneyebilirsiniz, ancak bu ısınızı fazlaca arttıracaktır. Ayrıca işlemci ısınmasa bile fazla voltajdan zarar verme ihtimaliniz var.

OC suz halinde böyle bir şey oluyor mu?
Az önce AIDA64 ile tekrar GPU testi yaptım. Orada sorun oluyor, dediğim gibi ekran gidip geliyor. Fakat FurMark ile test yaptığımda herhangi bir sorun olmuyor. Bahsettiğim testle ilgili SS'ler. (Aynı anda Ryzenmaster'dan da ekran görüntüsü almıştım fakat olmamış, sıcaklıklar dediğim gibi 50-60 arasıydı. TDC(SOC) kısmı %90 üzerindeydi ve dikkatimi çeken asıl nokta core2 ve core3 kısmında ''sleep'' yazıyordu.) Tekrar belirtmek istedim bu sorunu yalnızca AIDA64 ile GPU testi yaparken yaşadım.
Ekran Görüntüsü (7).png

Kaç GHZ'den kaç GHZ yaptınız?
3.6 idi ben 4.0 yaptım.
Anakart sıcaklığına baktınız mı? Yüksek ihtimalle VRM'ler 90 dereceleri görüyordur. Detaylı sıcaklık bilgisi için HWInfo kullanabilirsiniz.
Ekran Görüntüsü (9).png

Son düzenleme:
Az önce AIDA64 ile tekrar GPU testi yaptım. Orada sorun oluyor, dediğim gibi ekran gidip geliyor. Fakat FurMark ile test yaptığımda herhangi bir sorun olmuyor. Bahsettiğim testle ilgili SS'ler. (Aynı anda Ryzenmaster'dan da ekran görüntüsü almıştım fakat olmamış, sıcaklıklar dediğim gibi 50-60 arasıydı. TDC(SOC) kısmı %90 üzerindeydi ve dikkatimi çeken asıl nokta core2 ve core3 kısmında ''sleep'' yazıyordu.) Tekrar belirtmek istedim bu sorunu yalnızca AIDA64 ile GPU testi yaparken yaşadım.Eki Görüntüle 1349240

3.6 idi ben 4.0 yaptım.
Hocam prime95 ile yapın eğer amacınız overclock ise. Prime 95 tam bir işkence yaptığı için ne zaman hata verip vermeyeceğini direk anlayabilrisiniz.

Core 2 3 neden sleep'de bilmiyorum doğrusu. Dikkatimi çekmedi de değil yani şimdi.

Voltaj vermeyi deneyebilirsiniz. 0.05 ile deneyin eğer olmazsa 0.06 yapın bu şekilde gidin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı