3200MHz RAM 2132MHz çalışıyor

• Konuyu başlatan ksn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 4.069

ksn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. G.Skill TridentZ RGB 3200MHz 16GB degerinde olan RAM bellekler, 2132 degerinde calistigi goruluyor. BIOS XMP Profil 1 olarak devrede. BIOS'da 3200MHz gorunuyor. Bunun sebebi nedir acaba? Sistem bilgilerim:
  • Gigabyte Aorus X470 Ultra Gaming Anakart
  • G.Skill TridentZ RGB 3200MHz 16GB RAM
  • GeForce RTX 2080 Gaming X TRIO Ekran kart,i
  • Ryzen 7 2700X islemci
  • Coller Master 700W Bronze PSU
  • Samsung 970 NVME M.2 SSD
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. G.Skill TridentZ RGB 3200MHz 16GB degerinde olan RAM bellekler, 2132 degerinde calistigi goruluyor. BIOS XMP Profil 1 olarak devrede. BIOS'da 3200MHz gorunuyor. Bunun sebebi nedir acaba? Sistem bilgilerim:
  • Ryzen 7 2700X islemci
Eki Görüntüle 377318
Memory kısmını atar mısın? XMP profil 2 yaptınız mı?

Son düzenleme:
Bios ayarlarından XMP açın. Muhtemelen düzelecektir.
Açdım yazdımya hocam yukarda.
Memory kısmını atar mısın? XMP profil 2 yaptınız mı?
Hocam Gıgabyte XMP profil 1 var sadece. Profil 2 seçenegi yok. Galiba Gıgabyte X470 Ryzen tabanlı anakart olduğu için sadece profil 1 olarak kullanıma sunuyor.

Son düzenleme:
Gıgabyte anakartlar mı sorunlu acaba arkadaşımın bilgisayarında da aynı sorun var. XMP profil ile yapıyorum ama geri eski haline dönüyor.
Ryzen geldi dertler bitti dedik, adamlar bin belayla geldi. 3200MHz bellek alın Ryzen sistemle performanslı çalışır diyorlar, ama gel görki 3200MHz RAM bellekler DDR3 gibi çalışıyor. Oyunlarda kasma, takılma, oyunda çökme gibi dertleride cabası. RTX 2080 aldık daha 1 gün agız tadıyla oyun oynayamadım.

Şuana kadar hiç Ryzen kullanmadım. Google a Gigabyte anakart ile xmp nasıl açılır yaz. Yabanci videolarda gördüğüm kadarıyla çözümleri var.

• Ryzen 7 2700X islemci
Eki Görüntüle 377318

XMP ile değil de elle değiştirmeyi deneyin, Gigabayt anarkatlar da nasıl tam bilmiyorum ancak bende MSI anakart var XMP ile yaptığımda sorun oluyor 2666 dan 2133 e geri düşüyordu, BİOS ayarlarına girdim elle kendim 2600 mhz ye çektim ve stabil olarak çalıştığı en yüksek frekansı buldum. Uyum sorunu vardı 2666 ya çektiğimde res atıyordu PC . Sende bunu deneyebilirsin 3200 dene mesela elle, res atıp 2133 e çekiyor ise 3000 de sabitle çekmiyor ise öyle kaydet BİOS'u devam et :) XMP ler halen sorunlu bence :/

Hatta Şu videodan bakabilir sin kardeşim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı