3466 MHz RAM OC yapınca masaüstünde donmalar oluyor

feronia67

Hectopat
Katılım
22 Aralık 2019
Mesajlar
234
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar RAM'lerim overclock 3600MHz'de stabil çalışmadığı için diğer arkadaşların yorumlarına göre düşürmek istedim MHz'i ve 3466 yaptım. Her şey çok güzeldi, stabildi ama bir süre sonra masaüstünde donmalar yaşanmaya başladı. RAM testleri yaptım, stres testi yaptım hiçbir şekilde bilgisayar kapanmıyor ve hata çıkmıyor ancak sürekli bir siyah ekran gelip gitme sorunu var. Google açıyorum böyle sürekli donmalar... Bir süre sonra siyah ekran geliyor, düzeliyor ve karşıma "AMD Hata Raporu Aracı" çıkıyor. Bu sorunu voltajı 1.45'ten 1.4'e indirerek çözdüm ama neden böyle bir şey olduğunu hala anlamış değilim, sebebini bilen var mı acaba? 1.45'deyken neden siyah ekran veriyor? Çünkü ilk aşamalarda 1.45'te de hiçbir sıkıntıya rastlamadım.
 

Dosya Ekleri

  • 1.jpg
    1.jpg
    113,9 KB · Görüntüleme: 32
Dostum, OC üreticilerin profesyoneller için sunduğu bir alternatif. Konuya ne kadar hakimsin bilmiyorum ama buçuk Volt düşürdüm şu oldu, 100 MHz azalttım çözüldü gibi kara düzen bir mantıkla OC işine girmen zaten hata olmuş. Her şeyi fabrika ayarlarına çevir ve öyle devam et bence.
 
RAM'iniz 3200MHz de mi çalışıyor?

Evet 3200 MHz de çalışıyor anakart destekli zaten CPU destekli mi bilmiyorum ama çalışıyor zaten çalışmasa anakart üretcisi ilk nesil için neden koysun. BIOS'tan ayarlı yani 3200'e PC de uygulamalarla da doğruladım.
Hatta anakart OC'a da izin veriyor ve sitesinde 3200 MHz+ yazıyordu gerçekten doğru 4000 MHz üstü RAM ayarları bile var taksam çalışır yani.
 

Geri
Yukarı