35.000 TL'ye yazılım mühendisliği için laptop önerisi

Umut_03D7892

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bilgisayar mühendisliği okuyorum ve yeni yıla girmeden yeni bir laptop almam lazım. Aklımda bazı modeller var ancak kullanan kişilerin yorumunu almayi ve arasında önemli farklılıklar varsa belirtmenizi isterim. Aklımdaki bazı modeller.
1-HP Victus 15 serisinden i7 13700H+RTX 4060+512 GB hafıza.
2-HP Victus 16 serisinden R7 7840HS+RTX 4060+1TB hafıza.
3-Acer Nitro5 R7 5800H+RTX 3080+512 GB hafıza.
Yazmış olduklarım aynı fiyat segmentindeki bilgisayarlar, HP serisinde Victus 15'ler için hala ısınma sorunu devam ediyor mu? 16 serisine gore ne farkı var, 3080 için Acer alınır mı? Oyunlarla aram eskisi gibi değil ancak güçlü bir ekran karti olsun istiyorum.

Bütçe 35k bandında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Acer'ı direkt eleyebilirsiniz. Muhtemelen 100 Watt RTX 3080 bulunan modeli.

Şahsen ilk seçeneği değerlendirirdim.

Aslında 150W olan model:)
Şahsen benim de aklımda ilk seçenek var ancak ilk seçeneğin Victus16(Intel'li olanın) 39k bu cihazla ayni özelliklere sahip olmasına rağmen daha pahalı. Çok büyük bir fark olur mu ona göre indirime girmesini bekliyorum. Victus 15 de indirimde 34K gördü.

Yazılım bilgisayarı ile oyuncu bilgisayarı farklı kavramlar. Başlık ile seçtikleriniz pek uyuşmuyor. Öncelikleriniz taşınabilirlik, batarya, ekran olmalı. Neden güçlü bir ekran kartı istediğinizi belirtirseniz belki alternatif önerebilirim.

Aslında 150W olan model:)
Şahsen benim de aklımda ilk seçenek var ancak ilk seçeneğin Victus16(Intel'li olanın) 39k bu cihazla ayni özelliklere sahip olmasına rağmen daha pahalı. Çok büyük bir fark olur mu ona göre indirime girmesini bekliyorum. Victus 15 de indirimde 34K gördü.

Acer'in linkini alabilir miyim?

Victus 15 serisine bulaşmayın. Acer'da eski bir işlemci ve eski bir ekran kartı var. Şuan için yeterli olabilir fakat uzun ömürlü mü tartışılır. En iyi seçenek Victus 16. Ama mümkünse 13700H yerine 7840HS modeli almanızı öneririm. Ama bu da üzmez sizi.

Yazılım bilgisayarı ile oyuncu bilgisayarı farklı kavramlar. Başlık ile seçtikleriniz pek uyuşmuyor. Öncelikleriniz taşınabilirlik, batarya, ekran olmalı. Neden güçlü bir ekran kartı istediğinizi belirtirseniz belki alternatif önerebilirim.

Başlığa bilgisayar yazdiğıma emindim, sanırım otomatik düzeltme sırasında değişti.
Güçlü bir ekran kartı istememin sebebi uzun vadede istediğim yeni oyunları açması ve kendim 3B modellemeler üzerinde çalışıyorum bu süreçte de ihtiyacım olacak, dediğiniz gibi yazılım bilgisayarları daha farklı (alacak olsaydım Huawei laptoplari, ASUS Zenbook, Lenovo Thinkpad alırdım.

Doğru düzgün temiz bir ASUS almak için 45 minimum gibi şu an.

ROG STRIX sıvı metal sogutma olmasına rağmen çok ısınıyor rakiplerine göre.

Başlığa bilgisayar yazdiğıma emindim, sanırım otomatik düzeltme sırasında değişti.
Güçlü bir ekran kartı istememin sebebi uzun vadede istediğim yeni oyunları açması ve kendim 3B modellemeler üzerinde çalışıyorum bu süreçte de ihtiyacım olacak, dediğiniz gibi yazılım bilgisayarları daha farklı (alacak olsaydım Huawei laptoplari, ASUS Zenbook, Lenovo Thinkpad alırdım.
Bütçe 39 a falan çıkarsa Acer Nitro 16 çok iyi olur.

ROG STRIX sıvı metal sogutma olmasına rağmen çok ısınıyor rakiplerine göre.
Hangi modeli ama? G15 var G16 var. G15 aşırı pahalı ve düşük seviye, G16 ise ona göre daha F/P ve kaliteli. Konu bu olmadığı için çok açmak istemiyorum ama bu bütçeye ROG STRIX serisi bir cihaz almanız mantıksız olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı