35 GB internet yarım saatte bitip 278 TL aşım maliyeti eklenmiş

GustavoFringQ

Picopat
Daha fazla  
Bu nasıl mümkün oluyor? Az önce yaşandı; internet yavaş çalışıyordu, geçici olarak telefondan internetimi açtım. Takılmaya başladım, YouTube'da araştırma falan yapıyordum. Allah'tan telefon yanımdaydı, o sırada bir bildirim geldi, anlık göz kaymasıyla gördüm: “Tarifeniz bitmiştir.” falan diyordu. Ben de yanlışlık olmuştur diye girdim Türk Telekom'a, baktığımda 35 GB internet 0'lanmış. Her dakika 78 TL maliyet yansıyor! Hızlıca interneti kapattım. Telefon yatağımda olsaydı, her dakika 78 TL yansıyorsa en az 1 saat sonra telefona bakacağım için 5K küsur fatura gelirdi.

Şu an açıkçası üzülüyorum; 25 gün dışarıda internetsiz + 678 lira fatura ödeyeceğim.

Ama işin ilginç yanı, hani ne bir oyun ne de bir şey yaptım. YouTube'da bir çözüm arıyordum ve bir program indirmeye çalışıyordum.

Android de yerlesik bir ayar var, ne kadar yedigini gorebiliyorsun orayi kontrol et

Son düzenleyen: Moderatör:

Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım gayet normal dediler.
Şu an 40 GB paketim bitmiş + 687 faturam liram var.

Laptopa bağladıysanız Steam oyun güncelleme, Windows güncelleme vs yapmış olabilir ama 35GB da az değil yani.

Hocam güncelleme yoktu Steam de açık değildi yani.

Artık nasıl bir şey olduysa YouTube 30 dakikada o kadar götürmüyordur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Youtube 30 dakikada o kadar veri tüketemez. 4K olsa bile. Muhtemelen laptopa bağlandınız, tarifeli bağlantı özelliği açık değildi ve bu nedenle arka planda güncellemeler oldu. Telefondan kontrol edebilirsiniz harcanan veri bağlantı paylaşım noktasındansa muhtemelen böyle olmuştur. Aksi halde direkt BTK şikayet etmek lazım.

Kullanıcı hatası gibi görünüyor:

- İnternet yavaştı demişsiniz, dizüstünüzü düzgün bir virüs programıyla taratın, arka planda internetinizi sömüren bir zararlı yazılım olabilir ki telefonun internetine bağlayınca tam gaz sömürmüş görünüyor. Ya da zarasız ama yine interneti sömüren bir uygulama var.

- İndirmeye çalıştığınız programın boyutu büyük olabilir ya da indirme kaynağı tehlikeli olabilir.

Arkadaşların da dediği gibi telefonunuz da yakın miktarda veri harcandığını gösteriyorsa sorumlusu sizsiniz, yok göstermiyorsa yetkili mercilere şikayet için başvurun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı