35 GB internet yarım saatte bitip 278 TL aşım maliyeti eklenmiş

Sizi suçlu bulan arkadaşlar var ama 30 dakikada 35GB ınternet harcayacak kadar hız vermiyorlar. Twitter'da da çok fazla görüyorum bu şikayetleri yine de telefonu veri kullanımınıza bakarsanız neyin ne kadar harcadığını görebilirsiniz.

Kullanıcı hatası gibi görünüyor:

- İnternet yavaştı demişsiniz, dizüstünüzü düzgün bir virüs programıyla taratın, arka planda internetinizi sömüren bir zararlı yazılım olabilir ki telefonun internetine bağlayınca tam gaz sömürmüş görünüyor. Ya da zarasız ama yine interneti sömüren bir uygulama var.

- İndirmeye çalıştığınız programın boyutu büyük olabilir ya da indirme kaynağı tehlikeli olabilir.

Arkadaşların da dediği gibi telefonunuz da yakın miktarda veri harcandığını gösteriyorsa sorumlusu sizsiniz, yok göstermiyorsa yetkili mercilere şikayet için başvurun.

YouTube 30 dakikada o kadar veri tüketemez. 4K olsa bile. Muhtemelen laptopa bağlandınız, tarifeli bağlantı özelliği açık değildi ve bu nedenle arka planda güncellemeler oldu. Telefondan kontrol edebilirsiniz harcanan veri bağlantı paylaşım noktasındansa muhtemelen böyle olmuştur. Aksi halde direkt BTK şikayet etmek lazım.

Sizi suçlu bulan arkadaşlar var ama 30 dakikada 35GB ınternet harcayacak kadar hız vermiyorlar. Twitter'da da çok fazla görüyorum bu şikayetleri yine de telefonu veri kullanımınıza bakarsanız neyin ne kadar harcadığını görebilirsiniz.

Screenshot_20251102_040423_Settings.jpg

Gece 00'dan sonra açmışım, neredeyse 40 GB yemiş.
Bu da normal evdeki Wi-Fi ile bağlandığım zaman:

1762045725092.png

Not: Az önce Netflix de izledim az bir şey de takıldım, sonuç bu. 2-3 saat öncesine kadar ise GlassWire.
Yükledim, sonuç bu:

1762045803931.png

Toplamda 704 MB gitmiş.
Türk Telekom müşteri hizmetleri aradığım zaman gizlilik sebebiyle hangi Web siteden trafik aldığımı göremiyorlarmış. Ve geçmişe baktığım zaman;

1762045953484.png

Bu sitelerde arama yapıyordum genel olarak.
Yani Windows 10 güncellemesi + program yükleme + YouTube + web site araştırması 40GB'ye kadar aşmaz ki Windows 10 güncelleme yaptığını sanmıyorum. Hatta onu bunu geçtimde GB tamamen bittiğinde direkt her dakika 73TL almak nedir ya? Hani napmış olabilirim ki? 10 farklı yerden bir şey indirdiğim de yok.

Screenshot_20251102_042116_Trk Telekom.jpg

Hatta ilk defa yapmadım. Önceden de internet yavaş olduğunda açardım mobil erişim noktasını, bağlardım. Bir şey de olmazdı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam daha detaylı mı bilmiyorum ama Türk Telekom uygulamasından işlemler sonra kullanım detaylarım en aşağıda kullanım analizi var oradan bir bakın isterseniz.

35GB'nin 30 dakikada nasıl bittiğini kanıtlayamazlarsa dava açın hocam. Maşallah diğer ülkelere göre en çok parayı alıp en kötü deneyimi yaşatan sağlayıcılar bizim ülkede.

Hocam daha detaylı mı bilmiyorum ama Türk Telekom uygulamasından işlemler sonra kullanım detaylarım en aşağıda kullanım analizi var oradan bir bakın isterseniz.

35GB'nin 30 dakikada nasıl bittiğini kanıtlayamazlarsa dava açın hocam. Maşallah diğer ülkelere göre en çok parayı alıp en kötü deneyimi yaşatan sağlayıcılar bizim ülkede.

23:31 de bağlamış olabilirim bu da yaklaşık 1 saate ediyor teorik olarak öyleyse yine anormal değil mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251102_044441_Trk Telekom.jpg
    Screenshot_20251102_044441_Trk Telekom.jpg
    65,6 KB · Görüntüleme: 23

20 MB/s hızla aralıksız indirme yaparsan gayet biter 35GB yarım saatte. Anlık mobil verim 160Mbps veriyor bu da tam 20MB/s yapar. Yani aralıksız bir indirme yaparsam şu an mobil veriden 30 dakikada 35GB harcarım. Yani gayet mümkün.

Mobil paylaşım 39GB harcadığınızı gösteriyor, yani telefon 39GB paylaşım yapmış, internet sağlayıcınız hile yapıp veriyi silmiş olsa paylaşımınızda 39GB görünmez. Bilgisayarda doğru yere baktığınıza emin misiniz? Ethernet yazıyor mesela oradan diğer bağlantıları kontrol eder misiniz? Her bağlantı için ayrı tutuyor Windows logları.

20 MB/s hızla aralıksız indirme yaparsan gayet biter 35GB yarım saatte. Anlık mobil verim 160Mbps veriyor bu da tam 20MB/s yapar. Yani aralıksız bir indirme yaparsam şu an mobil veriden 30 dakikada 35GB harcarım. Yani gayet mümkün.

Mobil paylaşım 39GB harcadığınızı gösteriyor, yani telefon 39GB paylaşım yapmış, internet sağlayıcınız hile yapıp veriyi silmiş olsa paylaşımınızda 39GB görünmez. Bilgisayarda doğru yere baktığınıza emin misiniz? Ethernet yazıyor mesela oradan diğer bağlantıları kontrol eder misiniz? Her bağlantı için ayrı tutuyor Windows logları.

Geçenlerde mobil erişim ile hiz testi yaptığımda 94Mbps vermisti laptopta.

Windowsda diger bağlantılara tiklayamiyorum denedim tekrardan mobil erisim ile baglamam gerek sanirim ama riske tekrardan giremem.

Geçenlerde mobil erişim ile hiz testi yaptığımda 94Mbps vermisti laptopta.

Windowsda diger bağlantılara tiklayamiyorum denedim tekrardan mobil erisim ile baglamam gerek sanirim ama riske tekrardan giremem.

Şirketin hata yaptığını düşünmüyorum çünkü telefon 39GB paylaşım yaptığını açıkça gösteriyor. Eğer şirket veriyi silmiş olsa hile yapıyor olsa telefon o kadar paylaştığını göstermezdi. Mutlaka kullanmışsınız o interneti fark etmeden de olsa. Mobil veriyi kapatıp bağlayın telefonu, listede çıkarsa kontrol edin. Bir şey internetinizi sömürmüş.

Şirketin hata yaptığını düşünmüyorum çünkü telefon 39GB paylaşım yaptığını açıkça gösteriyor. Eğer şirket veriyi silmiş olsa hile yapıyor olsa telefon o kadar paylaştığını göstermezdi. Mutlaka kullanmışsınız o interneti fark etmeden de olsa. Mobil veriyi kapatıp bağlayın telefonu, listede çıkarsa kontrol edin. Bir şey internetinizi sömürmüş.

Araştırdım 2 saat once terminal kodda girdigim kod ile Wi-Fi'de 30-40 arasi bir şey GB kullanmış.
Yani dogru bilgisayar bir yerden bayağı veri çekmiş

SRUDB.dat ile incelemeye kalktim beceremedim dosya bozulmuştu sanırım.

Ve en onemlisi şansa erken tesadüf ettim yoksa kesin 1 yillik fatura param çıkardı.

Araştırdım 2 saat once terminal kodda girdigim kod ile Wi-Fi'de 30-40 arasi bir şey GB kullanmış.
Yani dogru bilgisayar bir yerden bayağı veri çekmiş.

SRUDB.dat ile incelemeye kalktim beceremedim dosya bozulmuştu sanırım.

Ve en onemlisi şansa erken tesadüf ettim yoksa kesin 1 yillik fatura param çıkardı.

Geçmiş olsun, mobil veri geçince tarifeli bağlantı ayarı yapın ve asla riskli iş yapmayın bu da size kötü bir ders olmuş oldu. Ders almış oldunuz her kötü olayda bir iyi yan vardır pozitif bakın :)

Hocam diğer arkadaşında dediği gib PC bir yerden veri çekmiş Samsung'larda mobil veriden X kadar internet kullanıldığında uyar diye bir ayar var onu ayarlayın uyarı geliyor geçtiğinizde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı