3500 TL mimar için masaüstü sistem tavsiyesi

Ben zaten gtx iş yapmaz demedim zaten ama daha önce olan yazılanlarda 980 falan yazılmış ama profesyonel çalışma söz konusu ise Quadro Gpu dedim neticede oyun bilgisayarı yazmamış ama lütfen Quadro ekran karları iş yapmaz gibi yanlış bilgilendirmelerde bulunmayalım.

Hocam zaten iş yapmaz demedim ben, bütçenin Quadro için yetersiz olduğunu ve GTX serisinin bu bütçede devreye girmesi gerektiğini belirttim. Yine de teşekkürler uyarı için :)

Akışkan modelleme ve diğer profesyonel çalışmalardan birini mi yapacağını düşünüyorsunuz siz ? Ne cüretle bilip bilmeden quadro önerirsiniz ? Hayatınızda hiç mimari program gördünüz mü ? Yapmayın yazık ya. Quadro dediğin GTX ile aynı kart. Eskileri GTX 400 serisi 500 serisi. Üzerinde soğutucu bile yok düşük modellerde. Yüksekleri de kalıp gibi. Yazılımı para ediyor quadro'nun. Başka bir esprisi yok. Profesyonel kullanamanın ne demek olduğunu öğrenin ondan sonra gelip insanları yönlendirin. Rica ediyorum, teorik bilgi ile değil tecrübe ile yorum yapın. Tecrübeniz yoksa hiç konuşmayın.

@Silinen üye , @özgentore

Ben iç mimarım kardeşim ? İş yerimde workstation var gayette Quadro K6000 ekran kartı var üzerinde siz ne işle meşgulsünüz acaba üslubunada dikkat etmeni öneririm.

İngilizcen varsa okumanı öneririm
The NVIDIA Quadro K6000 is the ultimate expression of NVIDIA expertise in professional graphics, empowering artists, designers, and engineers to realize their biggest visions. It combines 12GB of GPU memory, 2880 NVIDIA CUDA parallel processing cores, accelerated double-precision computation, plus the ability to drive up to four ultra-high resolution displays or projectors. This makes the NVIDIA Quadro K6000 the superior choice to bring your largest and most complex projects to life.

Ben de mimarım. Macbook Pro'da bile işimi görebilecek kadar programlarıma hakimim. Donanımın esiri olan yüzlerce insanlardan farkım bu. 4 teraflopluk kayar nokta performanslı bir kartı, gidipte quadro ile karşılaştırıyorsunuz. OpenGL ve video editte farkını gösteren bir kartı iç mimar olarak napıyorsun çok merak ediyorum. Piyasadaki çoğunluk gibi V-Ray mi kullanıyorsun ?

Kaldı ki konuyu açan kişi mimar. Bakın akışkan modelleme diyorum, konuyu açan kişinin ileri düzey mimari animasyon gayesi bile yok. Quadro'yu seçme nedenlerinden hiçbiri yok ortada. Neden Quadro ? Siz neden quadro seçtiniz bana anlatır mısınız ? Viewport ekranı için mi, ne için söyleyin, ben de size tamam haklısınız diyeyim.

Üslubumda hiç bir sorun yok. Bazı şeyler yazıldığı gibi okunmaz akabinde okunduğu gibi anlaşılır. Konuyu açan ben olsam, bana quadro aldırsalar ve işimi göremesem, ya da daha doğrusu aynı paraya işimi daha çok görecek bir seçim var olmuş olsa, beni yönlendiren insana bir hayli kızarım.

@özgentore

Orda Quadro bak dememin sebebi gtx 980 al denmesiydi aynı paraya bu iş için üretilmiş bir kart kullanmak emin ol daha sağlıklı olucaktır. Gtx farklı bir işlemci türüdür Quadro farklı ikisi farklı matematik hesabı yapar oyuzden oyuncular gtx modelleme yapanlar quadro kullanır ikisi kesinlikle aynı değildir sen nvidia dan daha bilgiliyim diyorsan o ayrı orada sadece fikrimi belirttim konun sonunda zaten gtx 970 alınması bütçe açısından daha mantıklı olucağı yazıyor senle daha fazla muhattab olmayacağım konuyu sen açmadığın için seni ilgilendirmez arkadaşın ne alacağı sakın cahil cahil Gtx'le Quadro aynı kart deme.

Oğuzhan ağabeye katılıyorum. GTX970 render olsun, oyun olsun, ya da profesyönel işler olsun, altından kalkamayacağı bir iş yok. Ayrıca 3500 TL sistem verilip, sadece iş amaçlı bir PC toplamak, ayrı bir saçmalık.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı