3500 TL mimar için masaüstü sistem tavsiyesi

Tekrar merhaba,

RAM'i, uyumluluğu anakart üreticisi tarafından test edilmiş olanlar içinden seçin:

http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-z97n-wifi.pdf

Monitörde görsellik sizin için ne kadar önemli bilemiyorum ama o boyutta bir ekranda piksel yoğunluğunuz 96 (doksanaltı).
Sizin için düşükse öncelikle anakartın desteklediği max çözünürlüklere dikkat edip, o çözünürlüğe uygun ekran seçimi yapın. Sizin için anakartın hangi çözünürlüklerde ekran çıkışı verdiğinin yanında kaç tane verdiği de önemli olabilir.

Selamlar

Selamlar @Silinen üye ...
Çok teşekkür ederim @Silinen üye sizler sayesinde çok şey öğreniyorum. Bunu hiç düşünmemiştim, ona göre bir daha araştırma yapayım.

@Silinen üye rahatsız etmiyorumdur umarım ama size bir sorum olacak. Beni mazur görün, çok fazla bilgim yok bu konuda. Dediğiniz gibi benim için piksel yoğunluğu çok önemli çünkü şu anki ekranımda çizgiler sanki açılıymış gibi görünüyor bazen. Bunun içinse hem piksel yoğunluğu iyi, hem de büyük bir ekran şart ki bazen ekranı 6 parçaya bile böldüğüm oluyor. Kesitler, görünüşler, 3 boyutlar ve planlarla başım dertte... Acaba bana önerebileceğiniz ya da emsal gösterebileceğiniz anakartlar ve monitörler var mı? Zahmet olmazsa yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim...

Sana zaten ilk sayfada bir sistem önerdim. Neden diretiyorsun ki?

Açıkçası ben uzun zamandır laptop kullanıyorum, sadece meraktan incelediğim konular oluyor, PPI'da bunlardan biriydi.
Ürün olarak monitör ya da desktop kullanmıyorum ve forumda sistem tavsiyelerine de hata görmediğim sürece girmiyorum.

Ama daha önce yaptığım gibi size bir yol önerebilirim:

Şayet sorununuz PPI sorunu ise; en çok zorlanan programın sitesine bakın, bu tarz bilgi olabilir, bilemiyorum. PPI değeri verilmişse, zaten ekran büyüklüğünü seçmişsiniz, o değeri sağlayan ekran çözünürlüğünü bulmak çok kolay olur.

PPI tamamen çözünürlük ve ekran büyüklüğü ile ilişkili, pikselleri görüyorum sorunu da ekranla aranızdaki mesafeyle;
yani uygun uzaklıkta pikselleri sayıyorum diye tanımlanan sorunu yaşamazsınız.

Aşağıdaki linkten PPI hesabı yaptırabilirsiniz. Gerçi orada DPI ve PPI aynı şey denmiş (farklı şeyler) ama hesaplanan şey PPI.

PX CALC: DPI Calculator with Dot Pitch, Size, Aspect Ratio, Pixels, and Megapixels

Sonrasında da o çözünürlük değerlerini destekleyen anakart ve ekran kartı üzerine yoğunlaşırsınız. (yukarıdaki linkten mevcut ekranınızın PPI'ını da hesaplayın, en azından onun altına inmezsiniz)

@Silinen üye teşekkür ederim. MSI GTX980 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar bu ekran kartının 4k desteği var mı acaba sadece merağımdan soruyorum.

Evet daha karar veremedim... Güç kaynağı ve kasa yerine uygun fiyatlı güç kaynaklı bir kasa alsam nasıl olur acaba bu sayede 200₺ daha karda oluyorum bunu da işlemcide kullanabilirim. Ayrıca eski (2006) bir 7200 RPM 3,5" lik hard diskim var acaba bu yeni nesil disklerden farklı mı?

Eğer oyun problem olmazsa bence geforce serisi değilde Quadro serisi gpu seçmeni öneririm 3d render programlarında çok daha iyi sonuç alırsın.

Quadro için bütçe yetersiz, düşünmek sağlıklı olmaz.

@Şeref Akın, Evet, o kartın 4K desteği var fakat onu adam gibi kullandıracak bir oyun veya düzgün yazılım yok.

1- Uygun fiyatlı ve güç kaynaklı kasa almayın derim. Eğer çok bütçe indirmek isterseniz kasayı Zalman Z3 Plus yapın. Güç kaynağı aynı kalsın.
2- Günümüzdeki harddiskler ile 2006'daki harddisk arasında fazlasıyla fark vardır. 7200Rpm ve 3.5" olması iyi fakat Cache (Önbellek) bakımından ve yıpranmışlık bakımından çok fark var.

Eğer kasayı Zalman Z3 Plus seçerseniz kafadan bir 90TL daha cebinize kalır ve sistemin fiyatı 3547TL olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…