3500 TL RAM ve anakart tavsiyesi

Bütçe
3500
Yer
Selim
Daha fazla  
Meslek
Selim
Arkadaşlar şu an da bunu direkt almak istiyorum ama RAM'lerin CL20 gecikmeye sahip olmasından dolayı emin olamadım, bana bu fiyat bandını çok aşmayacak 16x2 RAM tavsiyesinde bulunabilecek var mı? Halihazırda 2x8 Crucial Basics 2666MHz RAM'lere sahibim. Bu RAM'ler sanırsam yurt dışından gelecek teslim edilmesi ağustos başında gözüküyor. Onlar gelene kadar eski RAM'leri kullanmaya devam edeceğim.
Kısacası 3500 TL'leri geçmeyecek geçerse de çok olmayacak tavsiyelerde bulunabilir misiniz RAM ve anakart yönünde.
İyi Sosyaller.

1689235624826.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şu an da bunu direkt almak istiyorum ama RAM'lerin CL20 gecikmeye sahip olmasından dolayı emin olamadım, bana bu fiyat bandını çok aşmayacak 16x2 RAM tavsiyesinde bulunabilecek var mı? Halihazırda 2x8 Crucial Basics 2666MHz RAM'lere sahibim. Bu RAM'ler sanırsam yurt dışından gelecek teslim edilmesi ağustos başında gözüküyor. Onlar gelene kadar eski RAM'leri kullanmaya devam edeceğim.
Kısacası 3500 TL'leri geçmeyecek geçerse de çok olmayacak tavsiyelerde bulunabilir misiniz RAM ve anakart yönünde.
İyi Sosyaller.

Eki Görüntüle 1859997
Hocam prime serisine değil de pro serisine bakmanızı öneririm. B450M Pro serisinden herhangi bir kart olabilir, ram tarafında da gayet iyi bir seçim yapmışsınız fiyat performans gibi duruyor.

Hocam Prime serisine değil de Pro serisine bakmanızı öneririm. B450M Pro serisinden herhangi bir kart olabilir, RAM tarafında da gayet iyi bir seçim yapmışsınız fiyat performans gibi duruyor.

CL20 olması kötü bir durum yaşatır mı? Kullanacağım işlemci Ryzen 5 5600. Bu RAM'in aynı zamanda 3200MHz CL18 ve 4000MHz CL20 modelleri de bulunmakta, fiyatları arasında pek fark yok onlarda seçenek. MSI B450M-A Pro Max var 2000 TL'ye. O alınır mı sizce? Başka bir sitede var bu, taksit seçeneğinin olmaması benim açımdan kötü biraz.

CL20 olması kötü bir durum yaşatır mı? Kullanacağım işlemci Ryzen 5 5600. Bu RAM'in aynı zamanda 3200MHz CL18 ve 4000MHz CL20 modelleri de bulunmakta, fiyatları arasında pek fark yok onlarda seçenek. MSI B450M-A Pro Max var 2000 TL'ye. O alınır mı sizce? Başka bir sitede var bu, taksit seçeneğinin olmaması benim açımdan kötü biraz.
Bu seri berbat bunu alma. Ayrıca B450 de alma.

Rami de 16ya çek goodram vs al. sonra 32 yaparsın.

G.Skill F4-3600C18D-32GVK (2x16GB) Ripjaws V Gaming Serisi 1.35V Dual Bellek Kiti 3600 MHz CL18 (18-22-22-42) Siyah Renkli Alüminyum Soğutuculu Amazon.com.tr

Ram olarak bunu alın hocam. R5 5600'da 3600 mhz altına düşmeyin. Almışken kaliteli bir şey alın. Bütçemi aşıyor diyorsanız linkteki ramin 8gb cl 16'lı olanı var 1200 tl'ye.

G.Skill F4-3600C18D-32gvk (2x16 GB) Ripjaws V Gaming serisi 1.35v Dual bellek kiti 3600 MHz CL18 (18-22-22-42) siyah renkli alüminyum soğutuculu Amazon.com.tr

RAM olarak bunu alın hocam. R5 5600'da 3600 MHz altına düşmeyin. Almışken kaliteli bir şey alın. Bütçemi aşıyor diyorsanız linkteki RAM'in 8 GB CL 16'lı olanı var 1200 TL'ye.

Benim alacağım da 3600MHz'di. O CL20 senin attığın CL18. bu fark için 700 TL'ye yakın para vermeye değer mi?

Bu seri berbat bunu alma. Ayrıca B450 de alma.

RAM'i de 16ya çek Goodram vs al. Sonra 32 yaparsın.

Tamam o önerdiğin B550'yi alabilirim, fiyatı çok yüksek değil. Bu seçtiğim RAM'ler kötü mü? Onlarla beraber bu anakartı kullansam sonuç kötü mü olur, illa başka bir RAM mi almak gerek?

Benim alacağım da 3600MHz'di. O CL20 senin attığın CL18. bu fark için 700 TL'ye yakın para vermeye değer mi?

Tamam o önerdiğin B550'yi alabilirim, fiyatı çok yüksek değil. Bu seçtiğim RAM'ler kötü mü? Onlarla beraber bu anakartı kullansam sonuç kötü mü olur, illa başka bir RAM mi almak gerek?

Hocam Patriot Viper'ı ilk kez duydum. CL'si sıkıntı değil ama marka sıkıntı. 700 TL daha fazla çıkarsanız hem Gskill marka raminiz olacak (ramde şu an en iyi marka) hem de cl 18 raminiz olacak. Benim attığımı alın değer 700tl farka.

Hocam Patriot Viper'ı ilk kez duydum. CL'si sıkıntı değil ama marka sıkıntı. 700 TL daha fazla çıkarsanız hem Gskill marka raminiz olacak (ramde şu an en iyi marka) hem de cl 18 raminiz olacak. Benim attığımı alın değer 700tl farka.
Patriot iyi bir marka ama ramler kötü. Ayrıca ramde marka fark etmez ve cl18 olması kötü cl düşük olursa performans daha iyi olur.

Bunu alın chipi iyi çıkıyor 4000mhz cl18 kaldırır rahat.

Patriot iyi bir marka ama ramler kötü. Ayrıca ramde marka fark etmez ve cl18 olması kötü cl düşük olursa performans daha iyi olur.

Bunu alın chipi iyi çıkıyor 4000mhz cl18 kaldırır rahat.
3600 MHZ cl 18 Gskill varken direkt alır kaçarım goodram'in yüzüne bakmam.

Patriot iyi bir marka ama RAM'ler kötü. Ayrıca RAM'de marka fark etmez ve CL18 olması kötü CL düşük olursa performans daha iyi olur.

Bunu alın chipi iyi çıkıyor 4000MHz CL18 kaldırır rahat.

16 GB istemiyorum, almışken 32 olsun ya da hiç olmasın elimdeki 2x8'i kullanayım. 16x2 olarak güzel bir tavsiyeniz varsa ona da göz gezdirebilirim.

Hocam Patriot Viper'ı ilk kez duydum. CL'si sıkıntı değil ama marka sıkıntı. 700 TL daha fazla çıkarsanız hem G.Skill marka RAM'iniz olacak (RAM'de şu an en iyi marka) hem de CL 18 RAM'iniz olacak. Benim attığımı alın değer 700TL farka.

Corsair Vengeance LPX 3600MHz CL18 daha iyi bir tercih olmaz mı? G.Skill'in o modeli daha mı iyi yoksa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı