Ben de RX480 için darboğaz yapabileceğini okumuştum ama bu konuda bir teknik bilgim yok. Sadece google'da yerli-yabancı sitelerdeki tartışmaları okuyup riske atmamıştım.
Hayır yapmaz merak etmeyin. i5 6400 ve GTX1070 kullanan çılgınlar bile var. İşlemciye yük bindirmeyen oyunlarda gayet oynanabilir. Fakat gidip de BF1 GTA5 falanda oynanmaz.
R6'nın önerilen sistem gereksinimleri bunlar firestorm'un topladığı sistem mantıklı. Gerçi burada biraz ubisoftun optimizasyon konusundaki sorunları da göz arde edilmemeli.
R6'nın önerilen sistem gereksinimleri bunlar firestorm'un topladığı sistem mantıklı. Gerçi burada biraz ubisoftun optimizasyon konusundaki sorunları da göz arde edilmemeli.
R6 cidden çok güzel bir oyun. Pc'im kasmazsa dolu dolu oynarım. Cs:go oynamaktan sıkıldım. R6'da geçirdğim 5saat bile cs:go'da oynadığım saatlerden daha eğlenceli geçti. Bende ona benzer bir konu açtım ama daha denetimde. Bende 4000 ila 5000 arasında bir sistem toplamak istiyorum.
Ben ayar optimizasyonu gerektirdiğini düşünüyorum. Bu noktada karar vermek lazım işte. Daha düşük profilli bi kartla ekran kartını kısmak yerine oyunu kısmak daha mantıklı olabilir. Bu da bütçeye hatırı sayılır derecede etki edecektir. Tabii benim düşündüğüm gibiyse.
Uzun vadeli bir sistem için anakarta yatırım yapmak gereksiz yere para bayılma değildir. 60 GB SSD işletim sistemi için gayet yeterli bir depolama alanı. Ekran kartı olarak da 1060 Pascal mimarisine sahip çok düşük güç tüketimli ve şu anki güçlü ekran kartlarından bu nedenle de fiyatı biraz uçuk. Arkdaş bunun yerine 960 gibi ekran kartları da tercih edebilir. Zaten belirttiğim gibi bütçesine göre sistemde değişiklik yapabilir.
B250M Seçilebilirdi. Çünkü hem ucuz hem dayanıklı hem de işlemci K serisi olmadığı için boşa israf değil. 60GB SSD almak hiçte mantıklı değil artık. Artık kimse işletim sistemim hızlansın oyunlar yine yavaş çalışsın diye ekstradan 120-130 TL vermiyor. Ekran kartı olarak GTX 1060'ın 3GB'lık versiyonuna kimse dönüp bakmıyor. GTX 1060'ın 3GB'lık versiyonunu alacağıma gider RX 470'nin 8GB'lık versiyonunu alırım. Çünkü VRAM normal RAM modülü gibi sonradan ekleyim rahatlasın tarzında değil. Aldınmı kalıyor. Ne azaltabiliyorsun ne çoğaltabiliyorsun. Oyunlar şimdiden 3GB VRAM'i bulmuşken geleceği şimdiden görülmüş bir ekran kartını neden öneriyorsunuz? Ayrıca 500TL'da geçirmişsiniz. Bu özelliklerle...