3500 TL Yazılımcı için masaüstü tavsiyesi

emarti

Hectopat
Daha fazla  
Yazılımcı için aslında hangi sistem olursa olsun proje üretilir. 3d renderleme işlemleri benim için önemli değil. 3d oyunlar low olsa bile oynanabilir olsun ara sıra takılmak için bile olsa.

Linux ve Windows platformlarında ağırlıklı çalışmaktayım. Sanal makinelere ihtiyaç bazı projeler haddinden fazla gereksinim duyuyor.

Şimdi çoğu projemi emektar Laptop ACER 6930G 3GB Intel Core 2 Duo 2GHz P7350 üzerinde yapmaktayım. Son zamanlarda yetmediği hissine kapıldım.

Masaüstüne geçmeye karar verdim. Hazır bir sistem olan mobil olarak tariflediğim ASUS ROG GR8 beni biraz cezbetti. Düşük güç tüketimi ve sessizlik hatta bu oyun oynarken bile mümkün görünüyor. Fakat bunun maliyetine çok daha iyi bir konfigürasyonda gerçek bir masaüstü i7 işlemci ile çalışan pc toplayabileceğim. Dedim ya yazılım ağırlıklı arada da oyun oynayalım low olsa bile kahve arası.

CPU Çekirdek sayısının 2 yada 4 olması, sanal yada gerçek olması yazılımcıyı nasıl etkiler?
PC toplarken güç tüketimi ve sessizlik konusuna nasıl dikkat etmeli?

Yani bu derdime çare sistem tavsiyeniz? (max. 3500 ₺)

Şimdiden cevaplar için teşekkür ediyorum.

Selamlar, yazılım vs pek anlamam ama şirketimizdeki arkadaşlarımızın i3 ile gayet iyi iş çıkardıklarını biliyorum. Eğer param cebimde Kalsa daha mutlu olurum derseniz i3 4170 ve uygun bir anakart + 750 ti ekran Kartı+ ssd işinizi görecektir diye umut ediyorum. Forumda i3 4170 ile ilgili oldukça fazla öneri mevcut. Ben yaşımdan dolayı intel tercih ediyorum :) malum benim yaşımdakiler teknolojiyi çok takip etmiyorsa aklında soba gibi olan AMD ler vardır :) bu Yüzden olabilir ki AMD ye pek sıcak bakmıyorum. Belirtmeden Ve tekrar etmeden geçmeyeyim, AMD hiç kullanmadım, görüşlerim tamamen lise ve üniversite yıllarında arkadaşlarımızdan duyup, gördüklerimizden ibarettir. :)

Not: düzeltme

Son düzenleme:
Selamlar, yazılım vs pek anlamam ama şirketimizdeki arkadaşlarımızın i3 ile gayet iyi iş çıkardıklarını biliyorum. Eğer param cebimde Kalsa daha mutlu olurum derseniz i3 4170 ve uygun bir anakart + 750 ti ekran Kartı işinizi görecektir diye umut ediyorum. Forumda i3 4170 ile ilgili oldukça fazla öneri mevcut. Ben yaşımdan dolayı intel tercih ediyorum :) malum benim yaşımdakiler teknolojiyi çok takip etmiyorsa aklında soba gibi olan AMD ler vardır :) bu Yüzden olabilir ki AMD ye pek sıcak bakmıyorum. Belirtmeden Ve tekrar etmeden geçmeyeyim, AMD hiç kullanmadım, görüşlerim tamamen lise ve üniversite yıllarında arkadaşlarımızdan duyup, gördüklerimizden ibarettir. :)

i3 benim core 2 duo yanında tabiiki çok iyi ama. Masaüstü tercihim ilerde update edilebilir olmasından da kaynaklanıyor. O yüzden anakart seçimi üzerinde titiz davranmam gerektiğini de düşünüyorum. Yazılımdan dolayı donanımı pek takip edemediğim gerçeği ile yüzleştim.

Ben 5 Yıldır i3 530 kullanıyorum, henüz sıkıntı yaratmadı. Dediğim gibi, yazılım konusunda fikrim sadece arkadaşlarımdan duyduklarımdan ibaret. Yalnız belirtmeden geçmeyeyim :) yazılımcı Arkadaşlarımın i5 üstünü gereksiz gördüklerini söylemeliyim. Belki, çalışma ortamları sizinkinden farklıdır ve onlar için i7 fazladır, bilemem. Ben sadece bildiklerim ile, dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalıştım :) umarım ihtiyacınız olan bilgilere kısa zamanda ulaşırsınız. :)

Son düzenleme:
Yazılımdan kastınız sanal makine haricinde kod yazmak, geliştirici programlarını kullanmaksa 3500TL'nin ağırlığını işlemciye vermek gereksiz olabilir.

Monitör dahil mi?

Ben 5 Yıldır i3 530 kullanıyorum, henüz sıkıntı yaratmadı. Dediğim gibi, yazılım konusunda fikrim sadece arkadaşlarımdan duyduklarımdan ibaret. Yalnız belirtmeden geçmeyeyim :) yazılımcı Arkadaşlarımın i5 üstünü gereksiz gördüklerini söylemeliyim. Belki, çalışma ortamları sizinkinden farklıdır ve onlar için i7 fazladır, bilemem. Ben sadece bildiklerim ile, dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalıştım :) umarım ihtiyacınız olan bilgilere kısa zamanda ulaşırsınız. :)
Programlama için en azından i5 4460 gibi bir işlemci lazım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı