3500 TL'ye monitör önerisi

Anladım, attığın monitör 144Hz 0.5 ms, 165Hz 1ms'den daha mı iyi? Yani çok bir bilgim yok kusuruma bakma saçma bir soru yüksek ihtimalle ama.
Bence e-sporcu değilsen fazla fark yaratmaz. Ayrıca oynayacağın oyunlarda ekran kartın ve işlemcin 165 FPS vermeyecekse 165 HZ monitör almaya da gerek yok.
 
Bence e-sporcu değilsen fazla fark yaratmaz. Ayrıca oynayacağın oyunlarda ekran kartın ve işlemcin 165 FPS vermeyecekse 165 HZ monitör almaya da gerek yok.
Yani,zaten ranked 5v5 olarak CS oynuyorum çok fark yaratmaz gibi. Çok teşekkürler,bakacağım baktığım monitörler arasında bu monitör yoktu.
 
@Emptiness hocam kullanıyordunuz. Monitör hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Konuyu okudum baştan sona :)
Öncelikle benim kullandığım monitör Lenovo G24-20 modeli, üründe en ufak bir sıkıntı yaşamadım, aksine renk doygunluğu falan çok hoşuma gitti, ölü piksel ghosting vb sorunlara denk gelmedim, almadan önce o kadar çok araştırdım ki tahmin bile edemezsiniz geçen süreyi, bu fiyat bandında daha iyisi var mı diye bakınırken çok geç alabildim ve fiyatlar arttığı için maddi olarak zarar bile ettim diyebilirim. :)
Şimdi konuda gördüğüm Asus monitörler üzerine dönen bir olay var, benim şahsi düşüncem, Eğer ki giriş seviyesi değil de üst düzey bir monitör alınacaksa Asus tabii ki tercih edilebilir ama fiyat bandımız 3500TL, bu fiyat bandında Asus monitörlerden uzak durulması taraftarıyım, nitekim bu fiyat bandında Tuf serilerinde cidden sorunlu çıkma ihtimali bir hayli yüksek. Sorunlu çıkacak diyemez kimse, bu sadece bir ihtimal, konu içeriğinde paylaşılan monitörlerden eğer ki bütçe yeter ise ben "Dell G2422HS" öneririm.
Dell G2422HS ile Lenovo G24-20 arasındaki 800TL farka değecek bir ayrıcalığı bulunuyor mu buna satın almayı düşünen arkadaş karar verecek.
İki monitör arasındaki farka buradan bakılabilir: Compare Lenovo G24-20 vs Dell G2422HS - DisplayDB
Bütçe elverişli ise malzeme kalitesi, panel kalitesi ve üretim yılı olarak "Dell G2422HS" tercih edilebilir, ama 3500 fiyat bandını aşmamalı deniliyorsa bu fiyat bandında kesinlikle "Lenovo G24-20" tercih edilmeli.
 
Lenovo G24-20 4000 TL'ye kadar olan tüm monitörlerin maalesef ki kocasıdır. Hepsinden daha az sorunlu ve güzel bir monitör. 3 aydır kullanıyorum ve bu forumda da en az 50-60 kişiye tavsiye ettim ve onlar da alıp kullanmaya başladı. Sorun yaşayan sadece bir kaç kişi oldu onun sebebi de iade ürün teslim almaları. Onun dışında sıfır kapalı alıp da ölü piksel, ghosting, ışık sızması gibi sorun yaşayan olmadı. Asus kaliteli bir marka ama TUF serisi fiyat olarak düşük olduğu için kalite olarak da düşük oluyor. Sorun yaşanmama ihtimali de var yaşanma ihtimali de. Ama yaşayanların sayısı Lenovo G24-20'e göre daha fazla. Lenovo G24-20 sitelerde nedense 144 Hz Base olarak girilmiş ama aksine Lenovo G24-20 OC yapılmadan base olarak 165 Hz gelen bir monitördür. 0.5 ms tepkime süresi için de monitörü bağladıktan sonra arkasındaki tuşlarla Overdrive leveli 1'e getirilerek 0.5 ms kullanmaya başlayabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı