3500TL ile monitörlü sistem tavsiyesi

Bütçe
3500TL
Ders çalıştığım için geç cevap veriyorum kusura bakma.

Şimdi monitöre karışmak istemiyorum. Çok bilgim de yok. Ben sana ne yapman gerektiği söyleyeceğim gerisi sana kalmış. Bütçeni aşmıyorsa araştırıp 1 MS 144 Hz monitör bulabiliyorsan, markayı araştır forumda öyle al.

Fiyat karşılaştırmak için senin seçtiğin monitörü koydum.

Kasa konusunda önü cam olduğu için içeri fazla hava alamıyor ve bileşenler daha çabuk ısınıyor. Bunun dezavantajı performans düşüklüğü yaratır.

Güç kaynağı kaliteli olması önemli. Sonuçta bütün sistem elektriği o veriyor. Bilinmeyen bir marka ile anakartı yakmak istemezsin diye düşünüyorum.

RX 570 ITX yerine o bütçeye 5500XT almak daha mantıklı. Nedeni daha çok FPS, daha iyi soğutma ve soğutmanın yanında gelen performans düşmesini engellemesidir.

İşlemci yanlış seçmiş. 1600 AF değil o işlemci. Yani eski versiyon, yeni versiyon AF ibaresi ve 12 NM diye yazar.

Eğer 1600 AF bulamazsan Ryzen 5 2600 alabilirsin. 1600 AF' den bir tık daha iyi.

Akakçe sitesi üzerinden istersen sipariş verebilirsin.

Anakart giriş seviyesi ama işini görecektir. O.C falan düşünüyorsan bu anakart ile zor, bende 1600 AF var. Stok kullanıyorum. O.C ile FPS olarak 10-15 FPS oynuyor. Gerek yok açıkcası, çünkü fan masrafına da girmek zorunda kalırsın.

RAM konusunda ileride bir tane daha aynısından alırsın.

Ekran kartı o attığın ekran kartından dediğim gibi daha iyi.

Güç kaynağı bütçeye en uygun kaliteli bunu gördüm.

Kasa bunu tercih edin. Nedeni önü tamamen mesh 3 tane fanla birlikte geliyor. Işıklı kasa konusunda bence LED ışık al ve masanın altına ya da monitör arkasına yap. Gözünü çok yorar yanında durursa kasa. Yok ben bunu beğenmedim diyorsan, kendinde beğenip bulabilirsin. Önü mesh olmasının avantajı içeriye rahat hava çekebilmesidir.

Ayrıca bu attığım kasanın bence LED ışıkları kibar duruyor.

Toplam, monitör dahil 1600 AF işlemci alırsan 4. 462 TL yapıyor.

Ryzen 5 2600 alırsan, toplam 4. 494 TL yapıyor.

Ben olsam 2600 alırdım, arada 30 TL fark var. 30 TL farka değer.

Gelelim kasa ışık konusuna yazdım. Tekrar söylüyorum. LED var internetten bulabilirsin. Youtube' a gir çok fazla video görürsün. Kasana ışık yapacağına bence kullanacağın masaya yapman daha şık olur. Ayrıca kasanın yan tarafı cam ve onun içine de kendin LED takabilirsin.

Bu bütçeye dediğim gibi RX 570 hem de ITX alman yazık olur. Daha fazla yazamayacağım kusura bakma, malum final haftasındayım. RX 570 ile 5500 XT farkını görmen açısından da video bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

.

.

.

.

.

.

.

.

Reis ekran kartını RX560 yaptım bütçe elvermiyor bu sistem 4400 falan tutuyor RX560'da iş yapacaktır diye düşünüyorum.

Öncelikle Allah zihin açıklığı versin.

Sizin attığınız sistem 4494 TL tutuyor fakat bütçeye SSD HDD 8 GB RAM daha eklersek 5500 TL'ye kadar çıkması lazım bütçesinin.

Ve önerdiğim güç kaynağı Aerocool'un 500W güç kaynağı kalitesiz falan değil yani.

Reis RX 560 Ultra ayarlarda oynamak istemiyorsan iş yapar sana 60 FPS'i aldırıcak bir ekran kartı fakat o parayı haketmiyor o ekran kartı yani bütçene yazık etmiş olursun ama karar senin.

Sİzin önerdiğiniz güç kaynağı için demedim. Ayrıca sizin önerdiğin güç kaynağınında ses sorunu bilginiz olsun.

Evet SSD ve HDD atlamışım.

Sİzin önerdiğiniz güç kaynağı için demedim. Ayrıca sizin önerdiğin güç kaynağınında ses sorunu bilginiz olsun.

Evet SSD ve HDD atlamışım.

reis ssd hdd koyunca çıkıyor o yine baya ama 2600 model parasına göre iyiymiş eyw sağolasın

Aga o zaman o sinerjideki RX570 alayım ramide 8E düşürsem ieride bir 8 daha takarım hiç düşürmek istemiyorum ama bütçe bu kadar.

2 Seçeneğin var bu bütçe için ya 480GB SSD 16 GB RAM Ryzen 3 1200 12nm alarak 3.8GHz'e kadar overclocklayıp RX 570'i ucu ucuna besleyeceksin ya da 8 GB RAM 240GB SSD Ryzen 5 1600 12nm alarak ileriye yönelik yayın odaklı sistem kuracaksınız.

.

.

.

.

.

.

.

.

4355TL yapıyor bu sistem belki SSD'yi 128 düşürüp 8 GB RAM takabilirim ya da bu şekil alıp ileride 8 GB RAM takarım sizce nasıl yapayım

Reis GTA V oynayacaksan GTA V 100GB yer kaplıyor şu an ve 128 GB alanın var bunun 20'si Windows'a gitse o alan sana yetmez bir de ileride GTA V'e güncellemeler falan gelince bir sürü alana ihtiyacın olacak ama GTA V gibi fazla yer kaplayan oyunları oynamayacaksan idarelik 128 GB SSD'i kullanabilirsin daha sonra 240 veya 480 takarsın rahat edersin.
Alacağın en ucuz 120GB SSD 165 tl:Afox Afsn9t3bn120g 2.5" 120 Gb Sata 3 Ssd Fiyatları ve Özellikleri

Alacağın en ucuz 240GB SSD 249 tl:Kingspec Ks240g 2.5" 240 Gb 560mb/s 520mb/s Sata 3 3d Nand Ssd Fiyatları ve Özellikleri

120GB almak yerine bütçenizi 84 TL yükseltip 240GB SSD alabilirsiniz.

.

.

.

.

.

.

.

.

Reis 240GB SSD koydum RAM 8 GB düşürdüm bu sistem 4344TL ediyor ileride 240GB ve 8 GB RAM eklemeyi düşünüyorum 8 GB RAM ile de çoğu oyunu oynarım diye düşünüyorum önerin var mı bu sistem için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…