3500TL Ryzen işlemcili sistem toplama

Ryzen 5 1600 12nm.
RX570.
16 GB G.Skill 300MHz 2x8 RAM.
A320 veya B450M S2.
WD 1TB 7200RPM harddisk.
Rampage X horse PSU'lu kasa.

SSD'li kasa olsa ve Rampage PSU'ları dandik o olmasa iyi.
Rx 570 sistem topla diyorum zaten ve not olarak da ne belirmiş duruma gore 4000tl de olabilir diye belitmis

Kardeşlerim hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim şimdi tavsiyelerinizi tek tek araştırıp değerlendireceğim. Bu arada sistem toplamakta acelem yok geç olsun ama sağlam bir sistem toplamak istiyorum hazır da olabilir yada sinerji vs sitelerden de alabilirim şuan araştırma içindeyim.
Başka arkadaşlarda sistem tavsiyeleri yazabilirler birde altına toplam fiyatlarınızı bildirirseniz çok iyi olur. Teşekkür ederim tekrardan.

Biyotiklere hayır!

Son düzenleyen: Moderatör:
8 gb bir ekran kartı almanızı ilk olarak öneriyorum. En ucuz 8 gb sanırım rx 580 olabilir. Rx 570 almanızı önermem 300 tl daha fazla vererek 580 almanız daha önemlidir. İşlemci olarak asla r3 e sıfır para vermeyin. Bahsettiklerim 4 core 4 threads için geçerlidir. Yeni çıkan r3 leri bilmiyorum eğer 4 core 4 threads ise almayın. İşlemci minimum bence 1600 af olmalıdır. Soğutucu önemlidir ve 160 tl ye snowman ın 6 bakır borulu soğutucuları vardır belki bilirsiniz iyidir. Anakart seçimi yaparken mosfet soğutucusu var mı ve varsa anakartın fiyatı diğerlerine göre pahalımı bence buna bakın 300 tl fark ile mosfet soğutuculu almak saçma bence 20 tl ye mosfet soğutucu alabilirsiniz. Size tavsiyem 2. el sistem toplamanızdır. Sistemde x3440 4 ghz kullanılabilir. Eğer alırsanız şu şekilde ilerleyebilirsiniz. işlemci + anakart 550 tl tutar ve güncel oyunları en yüksek ayarda oynayabilirsiniz. Vram ı en az 11 gb sunan oyunlara gelene kadar sizi 5 sene en az orta ayarlarda oynatacak bir sistemdir benim düşüncem. İleride (2-3 sene sonra) ryzen in fiyat performans işlemcileri olacaktır aynı şekilde intel de bu sene çoklu çekirdeğe önem vermeye başladı bu yüzden ileri ki senelerde amd fiyat performans da çok güçlü işlemciler sunacağını düşünüyorum. Bu nedenle 2. el bir sistem toplamak daha mantıklı geliyor. Sistemi güzel dil ile 500 tl fazlasına rahatlıkla satabilirsiniz sebebi de parça yurt dışından gelecek ve türk piyasasında daha yükseğe satılıyor MAALESEF. 2. el parça alırken günümüz paralarını almayın. Nedir bu günümüz parçaları mesela RX 5500 XT neden almayayım bunu 2. el derseniz 100 tl ucuza almak açıkcası mantıksız. Eğer paketi ucundan bile açıyorsan o artık 2. eldir ve fiyatı ucuzlaması gerekir. 2. el diye sıfır fiyatından daha pahalıya satıyoruz ve bu aşırı saçma. Kısaca 2. el sistem topla sonra onu satıp 3 sene sonra güçlü sistem alabilirsin. Alacağın sistem de max 2500 tl tutar 2500 tl de 6 fanlı hava çıkışı iyi olan 850 tl lik kasa dahilinde.

Kardeşim düşüncene saygım var teşekkür ederim fikirlerin için ama benim tarzımda elektronik eşyaları 2.el almam güvenemiyorum elimde patlar diye korkarım elektronik araçlar hassas oluyor kullanan adam nasıl kullandı hassas işler bunlar ama onun haricinde dediklerini de düşünücem şuan araştırma içindeyim zaten. şuan mevcut sistemi güncellemek de düşüncem de ama konu açtım kimse cevap vermedi konularımda bakıp cevap verirmisin sana zahmet.

Elimdeki sistemi inventus dan toplamıştım ben gayet memnun kaldım tavsiye ederim size de bu arada.

Yeniyim burada eğer açtığın konunun linkini atarsan cevaplayabilirim. Ayrıca işlemci kolay kolay bozulmayan bir parçadır bunu da belirteyim.

Yeniyim burada eğer açtığın konunun linkini atarsan cevaplayabilirim. Ayrıca işlemci kolay kolay bozulmayan bir parçadır bunu da belirteyim.

Buyur kardeşim link bu
Ryzen 5 1600 AF.
RX580 ama RX570'de iş gorur.
A320 veya B450MS2H.
Zalman S2 veya Dark Guardian 4x12 kasa.
Sharkoon 600W PSU.
XPG Gammix 30 8x2 16 GB 3000MHz RAM veya Corsair vegance 8x2 16 GB RAM.

kardeşim paylaştıklarının link olarak atarmısın yada tam isimini yazarsan iyi olur bir sürü şey çıkıyor google da çözemedim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…