Çözüldü 3500X sistem formattan sonra oyun oynarken kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cozzzy

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, bundan 2 gün önce bilgisayarımda yer açılması için tamamen sıfırladım ve Windows'u en baştan kurdum, ekran kartımı, işlemcimi ve Windows'u güncelledim sonra Steam'den 1 2 oyun yükledim, oyunu oynamaya başladıktan yaklaşık 1 2 dk sonra oyundan gelen sesler daha çızırtılı ve laglı hale gelmeye başladı ve bu durumdan 10 sn sonra ise bilgisayar kendine reset attı, bunun üzerine sıcaklık değerlerini kontrol etmek için MSI Afterburner uygulamasını yükledim ve elde ettiğim sıcaklık değerleri şu şekildeydi:
İnternette dolaşırken 41C.
Oyun oynarken 45-50C.
Sorunun sistemsel olmadığını biliyorum, bundan 1 hafta önce her oyunu rahat bir şekilde oynayabildiğim bilgisayarım şu an pek çok oyunda direkt kendine reset atıyor, sorunu tam olarak bilmesem de bana sistem kendini hiç yormuyor gibi geldi, eskiden oyun oynarken 60-70C'yi çok rahat görüyordum. Bundan sonra bilgisayarı MSI'ın stres testine soktum ve bilgisayar 68C gördü ve hiçbir kapanma yaşamadım, şimdilik gözlemlediğim kadarıyla sadece oyun oynarken böyle bir hata ile karşılaşıyorum.
Sistem:
Ekran kartı: Galax GeForce GTX1660 Super (1-Click OC) 6 GB 192Bit GTX 1660 Super GDDR6 ekran kartı (GLX-60SRL7DSY91S.
İşlemci: AMD Ryzen™ 5 3500X 3.6GHz (Turbo 4.1GHz) 6 Core 6 threads 32MB cache AM4 işlemci.
RAM: Neo Forza 16 GB(2x8GB) 3600MHz Black faye DDR4 PC RAM (NMUD480E82-3600DB11/2)
Güç kaynağı: Aerocool 600W VX Plus serisi aktif PFC güç kaynağı (AE-VXP600)
Anakart: ASRock B450M-HDV r4.0 socket AM4, DDR4 3200MHz+ (OC), Ultra M.2, USB 3.1 gen1, HDMI, DVI, VGA mATX anakart (Ryzen 3000 serisi uyumlu versiyon)

Son olarak bu sorunu internette biraz araştırdım. Herkes sistemsel olarak çözüm sunmuş daha dediğim gibi daha 1 hafta önce rahat rahat oyun oynadığım sisteme format attıktan sonra bir şeyler oldu, buna göre yorum yaparsanız sevinirim.

Çözüm
Elbette denerim, Windows 10 ISO dosyası indikten sonra tekrar bir deniyeyim.
Malasef işe yaramadı, Windows 10 kurduktan sonra bir de 8'i deniyeyim dedim ama malasef o da işe yaramadı hatta durum bir tık daha kötü hale geldi, bugün internette dolaşırken de kendi kendine reset attı.
Sorun düzelmiştir, format atıp tüm driverları kurduktan sonra bir sıkıntı kalmamıştır, aynı sorunu yaşayan varsa deneyebilir.
Edit: Tekrar çökmeye başladı fakat ram MHZ'ni 3600'den 3500'e getirince sorun tekrar çözüldü, kesin çözüm gibi duruyor.
Yazılımsal bir hata olabilir, en baştan sıfırlama değilde format atarak win 10 yüklermisin?

Elbette denerim, Windows 10 ISO dosyası indikten sonra tekrar bir deniyeyim.
Malasef işe yaramadı, Windows 10 kurduktan sonra bir de 8'i deniyeyim dedim ama malasef o da işe yaramadı hatta durum bir tık daha kötü hale geldi, bugün internette dolaşırken de kendi kendine reset attı.
Sorun düzelmiştir, format atıp tüm driverları kurduktan sonra bir sıkıntı kalmamıştır, aynı sorunu yaşayan varsa deneyebilir.
Edit: Tekrar çökmeye başladı fakat ram MHZ'ni 3600'den 3500'e getirince sorun tekrar çözüldü, kesin çözüm gibi duruyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı