35k makine mühendisliği için dizüstü önerisi

Bütçe
34.000-35.000
Ryzen hakkında çok bi bilgim yok ustam. Intel gibi düşündüm hani nesil arttıkça kalitesi artar diye. Ryzenin max. nesil sayısını bilmediğimden öyle dedim. Peki sen napardın victus mu a15 mi alırdın. a15in rami biraz düşük geldi bana.
A15 alırdım tabii ki. 16gb ram oldukça yeterli. DDR5 zaten RAM A15de. 4060 da oldukça yeterli mobil için. 3070e yakın bir performansı var.

MacBook Air M.2 gider size bence. Okulunuza ve derslere odaklanın oyun oynamayın.

Macbok M1 M.2 çipsetlilerde SolidWorks kuramazsın. Tüm mühendislik yazılımları neredeyse Intel üzerine kurulu. Bir tek AutoCAD kurabilirsin ama Autodesk'in diğer ürünlerini kuramazsın. Parallels Desktop diye bir şey vardı ama artık oda olmuyor. Eskiden şirketde vardı Power PC ama orada çok da verimli çalışmıyordu. Catia ve nx i Mac de çalıştırman imkansız artık. Reddit'te şikayetler var bir sürü.

M1 MacBook alın bence, Mac oyun oynatmaz algısı var gibi geldi. Bal gibi oynatır sadece fazla oyun desteği yok o sorun da gelecekte tamamen çözülebilir Game Porting Toolkit duyuruldu WWDC23'de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı