35Mbps'e kadar internet 27Mbps sabit hız veriyor

yasinseker02

Decapat
1 Hafta önce Türk Telekom'u arayıp hızımızı yükselttirdik. 35Mbps'e kadar VDSL'ye geçiş yaptık. Internet hızı ilk gün 30-31 Mbps'de iken 3.gün hız 27'de sabit kaldı
3.0 Bb/sn hızı geçemiyorum. Ne oldu da 2 günde hız düştü?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201227-111048_Chrome.jpg
    71,4 KB · Görüntüleme: 111
  • Screenshot_20201227-111105_Chrome.jpg
    60,2 KB · Görüntüleme: 101
Son düzenleyen: Moderatör:
Hızın 35'i destekliyor mu? Aynı sorun bende de var. 16 olan hızımı 24 yaptırdım ama asla 24 göremiyorum. Kablo ile Speedtest yaptım Max 22 görüyor.

Merhaba.XDSL istatistiklerine baktığım zaman modemin verdiği bilgilere göre şuan altyapınızın çıkabileceği maksimum hız 28 Mbps indirme, 1 Mbps.yükleme,35 Mbps internet bağlatmış olsanız da alt yapınız herzaman tamamını desteklemeyebilir.Zaten satılan paketlerde 'e' ibaresi var.Önemli olan saha dolabının ve binanızdaki alt yapının ne kadarını destekleyebildiğidir.Ayrıca Snr margin değeri çok düşük,bu verilere göre daha yüksek hızlara çıksanız bile internetinizde kopmalar meydana gelebilir.Çözüm olarak alt yapıyı kontrol ettirmeniz gerekiyor.Müşteri hizmetlerini arayarak talebinizi iletebilirsiniz.
Hızın 35'i destekliyor mu? Aynı sorun bende de var. 16 olan hızımı 24 yaptırdım ama asla 24 göremiyorum. Kablo ile Speedtest yaptım Max 22 görüyor.
Merhaba.Modeminizdeki Dsl istatistiklerini konudaki gibi resim olarak eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Son düzenleme:

Altyapı 58Mbps'e kadar destekliyor.
Bunu Türk Telekom'da söyledi. Modem 300Mbps'e kadar destekli. Fakat ilk gün hız 31.4 Mbps görmüştü. Ertesi gün niye düştü ki?

Seninki normal her zaman 24 alamazsın arada veri kayıpları falan oluyor 22 gayet iyi benimki a normal bir azlık 35'de 27 :/

Son düzenleme:
300Mbps dediğiniz modemin Wifi hızıdır.VSL2 teknolojisinde teoride 200Mbps'e kadar çıkılabiliyor.Fakat şuan bizim kullandığımız VDSL2 profilinde 100Mbps zor görüyoruz.Bu saha dolabına uzaklık,abone sayısındaki fazlalık,kabloların eskimesi vb. durumlardan kaynaklanıyor.Modem max hızınızı 28Mbps gösteriyor.Saha dolabına çok fazla uzak değilsiniz fakat Snr düşük kalıyor.Yapabileceğiniz bazı şeyler:

1.Kablolar çok eskidiyse yenisi ile değiştirin.Apartmanda oturuyorsanız,binadaki kutudan dairenize Cat6 kablo çekin ve ek yapmadan modeme takın.

2.Farklı modem ile hızınızı test edin,komşuların veya apartmandaki başka kullanıcıların internet alt yapılarını kontrol edin.Sorun genel olabilir veya sadece sizde olabilir.

Eğer sorun sadece sizin bağlantınızda ise 1. yöntemi uygulamanızı öneririm.Sorun devam ederse.Müşteri hizmetlerini arayarak detaylı bir arıza kaydı oluşturun.Bazen saha dolabındaki portlarda sıkıntılı olabiliyor.Gerekirse port değişikliği talebinde bulunun.

Umarım yardımcı olmuşumdur.İyi forumlar.

Merhaba hocam. Modem hız desteğini nereden kontrol edebilirim?

Son düzenleme:
Merhaba,modeminizin marka ve modelini yazarmısınız.

Ayrıca 24'lük paketten 22Mbps aldığınızı belirtmişsiniz.Bu değerler normal.Herhangi bir problem gözükmüyor.

Dosya Ekleri

• 16092083064885013577047501157731.jpg
    61,1 KB · Görüntüleme: 125
Teknik destek vermeye çalışan bilgili arkadaşları gücendirmek istemem ama tamamen ISS ile alakalı bir durum. Ben de onlarca yıl 16 megabit alıp 3 kullandım, 8 alıp 1 kullandım TTNET'ten. Şu an NetSpeed kullanıyorum internet sorgularında hattımın en fazla 50 kaldırabiliceği yazıyor, ben NetSpeed'den 75 megabit paketi aldım, ve hızım şu an 77 megabit. Üstelik CAT 6 falan kullanmıyorum ve bina altyapısı da çok eski muhtemelen oksitli kablolar. Modem çok kötüyse, ADSL kablonuz çok uzun ve telefon hattı kablosuysa, temassızlık varsa vb. sizden kaynaklı yavaşlama olabilir tabii imkansız değil ama bu işlerin %90'ı ISS'ye bağlı. Kurtulun TTNET'ten Millenicom'dan. İkisi de insanlara hayvandan daha kötü muamele yapıyor. Bir hafta sonra hızınız 10'a düşer cevap olarak da normal o değerler kayıp var uzaksınız merkeze der konuyu kapatırlar. Tahhütü imzalamanızdan 14 gün geçmediyse cayma hakkınız var, cayın gitsin. NetSpeed'de tahhüt falan da yok zaten.

Bizimkinin daha 1 yili var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…