360 Hz Dell Alienware vs 240 Hz BenQ

roymakaay

Hectopat
Kullandığım monitör: Dell Alienware AW2523HF 24.5 inç 360 Hz 0.5ms Full HD Adaptive Sync Fast IPS pivot Gaming monitör.

Geçmeyi düşündüğüm monitör: Zowie XL2546 TN 240Hz dyac™ 24.5 inç e-spor Gaming monitör.

Sebep: Sadece FPS oyunları oynuyorum. Sistemim AMD 5 7600 işlemci ve Gigabyte 5070 ekran kartı. Renkler önemsiz sadece akıcılık istiyorum. Dell 360Hz ama akıcı gelmiyor. BenQ akıcılık konusunda çok önerildiği için geçmeyi düşünüyorum.
240Hz'ye geçme sebebim de bütçe açısından uygun olması.

Bu konuda fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçilmez. Bu dönemde TN panel alınmaz eskidendi o.

Hocam Dell hiç akıcı gelmiyor sebebi nedir anlayamadım. Herkes BenQ'ya geçmemi söylüyor ekstra olarak tam benim düştüğüm bu ikileme düşen yabancı forumlarda insanlar da var ve geçiş yapıp daha akıcı oynadıklarını söylüyorlar kararsız kaldım. Ben de farkındayım TN panelin ne durumda olduğunun.

Hocam Dell hiç akıcı gelmiyor sebebi nedir anlayamadım. Herkes BenQ'ya geçmemi söylüyor ekstra olarak tam benim düştüğüm bu ikileme düşen yabancı forumlarda insanlar da var ve geçiş yapıp daha akıcı oynadıklarını söylüyorlar kararsız kaldım. Ben de farkındayım TN panelin ne durumda olduğunun.
Akıcılıktan kastınız nedir? Hangi oyunu oynuyorsunuz ve kaç FPS alıyorsunuz?

Akıcılıktan kastınız nedir? Hangi oyunu oynuyorsunuz ve kaç FPS alıyorsunuz?

Örneğin Valorant oynuyorum. FPS olarak 360'ın altına düşmüyorum. Siz benim kullandığım monitörün özelliklerini biliyorsanız eğer Fast superfast Extreme modları var. Bu modları değiştirdiğimde bile fark ettiğim bir değişim olmadı. 3060'lı laptopta oynadığımda oyun daha akıcı geliyor.

Son düzenleme:
Güncel olarak DyAc benzeri teknolojiler çıkmadı mı acaba ASUS ROG 380 Hz monitörüne baktın mı mesela?

Hocam baktım da bilmiyorum psikolojik mi ama benim için renk vs hiç önemli değil ve gecikme açısından en iyi panel TN olduğu için BenQ düşünüyorum. TN panel olup başka kullanışlı monitör varsa o da olur ama ben panelden yola çıkarak BenQ diyorum. ASUS ROG IPS olması lazım o yüzden onu es geçtim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı