360 Hz monitörler arasında ne kadar fark var?

Daha fazla  
Hocalarım merhaba,

Yakın zaman da 360 Hz monitöre geçmeyi düşünüyorum ancak;

Alienware markası.
ASUS markası.
BenQ markası.

Bu 3 üründe 360 Hz ancak bir tanesi 10.000 civarıyken diğeri 20.000 civarı, yani bunlar arasında ne denli bir fark var? Yani Alienware kullanan da çok memnun BenQ kullanan da ama arasında 10.000 fark var bunun sebebini merak ediyorum.

Not: Arkadaşlar CS:GO oynuyorum sadece, görüntüymüş renkmış açıkçası umurumda değil sözleşmeli olarak bir takımdayım ve CS için en iyi seçeneği istiyorum.

Sistemim.

B550M anakart.
Ryzen 7 5800X işlemci.
RX 6600 XT ekran kartı.
8x2 3600 MHz RAM.
750W PSU.
2X 1TB SSD.
280mm sıvı soğutma.

Teşekkürler.

ASUS'un 360 Hz Monitörü iyi değil. Backlight strobbing problemi var.
Arasindaki 10000 TL'lik fark tamamen DyAc ve stoka bağlı denilebilir. DyAc aşırı üstün bir teknoloji. Birkaç fotoğraf bırakıyorum buraya, anlarsınız.

1678800928733-png.507071

1678802434343-png.507085

1678802506155-png.507091

10K'ya Olan Alienware modeli (Yani bu Alienware 24.5" AW2523HF 360Hz 0.5ms 2xHDMI DP USB3.2 FreeSync Premium Fast IPS Gaming Monitör | ITOPYA) Çok iyi ve yeterli bir model. Alacaksanız bunu alabilirsiniz. BenQ 240 Hz Modelleri de alınabilir.

Aslında model üzerinden bunu konuşmak lazım. Fakat tartışılacak bir konu.

BenQ'nun DyAc ve DyAc+ teknolojisi çoğu FPS oyuncuları için kullanılan bir teknoloji haline geldi.
Fark yarattığını söyleyen de var söylemeyen de.
Alienware'ın üst modelleri hız açısından iyi değerlere sahip.
ASUS'un her modeli iyi değil. Bazıları overshoot hata oranı yüksek üretimden çıkıyor.

Alieaware portlarıyla falan dört dörtlük Premium monitor. Fakat hiç uzun süre kullandım.
BenQ DyAc muazzam bir şey akıcılık için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zowie'nin paylaştığı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
DyAc burada nasıl bir hizmet ettiği açıkça görünmektedir.
Tabii olay modele göre konuşulmalı.

DyAc ve stoka bağlı denilebilir. DyAc aşırı üstün bir teknoloji. Birkaç fotoğraf bırakıyorum buraya, anlarsınız.

Ben bu teknolojilerin fanatiği olarak belirtmekte fayda görüyorum her profesyonel kullanmıyor ve strobing teknolojileri biraz giriş gecikmesini artırıyor. CS/Val için olmazsa olmaz değil, tercih eden iyisinden 360Hz bakabilir. Bulanıklık herkesi rahatsız etmiyor. Bence alıcı kendisi düşünüp karar vermeli o konuda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı