3600 TL Ryzen 5 1500x + RX580 Sistem

wholen

Hectopat
Makaleler
1
Evet arkadaşlar, yaz geliyor ve sistem toplama vaktim daha da yaklaşıyor. Başlıkta da belirttiğim gibi max. bütçem 3600 TL ve Ryzen 5 1500x ile RX580 olması zorunlu. Ekran kartını 8gb'lık bir markadan seçerseniz çok iyi olur. Tavsiyelerinizi bekliyorum, ayrıca monitör dahil değil.

Kendi çapımda da böyle bir sistem topladım, nasıl oldu pek bilmiyorum, dediğim gibi tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • İşlemci : AMD Ryzen 5 1500x
  • Anakart : Asus Prime B350M-A
  • Bellek : Crucial 8 GB DDR4 2400MHz
  • SSD : Toshiba OCZ 240 GB 550MB-530MB/s SSD
  • Kasa : Aerocool Aero800 750W
  • Ekran Kartı : Sapphire Radeon RX580 8GB Nitro

Topladığınız sistemde RAM'i, anakartın uyumluluk listesine göre daha yüksek frekansa sahip RAM'le değiştirin. Kasa ile gelen PSU'ları çok önermiyorum ve 750 W sisteminiz için çok fazla bu yüzden 550-600-650 W 80+ sertifikalı bir PSU alabilirsiniz.

Topladığınız sistemde RAM'i, anakartın uyumluluk listesine göre daha yüksek frekansa sahip RAM'le değiştirin. Kasa ile gelen PSU'ları çok önermiyorum ve 750 W sisteminiz için çok fazla bu yüzden 550-600-650 W 80+ sertifikalı bir PSU alabilirsiniz.
Önerebileceğiniz RAM, kasa ve 600-650 W 80+ sertifikalı PSU var mıdır acaba ? Kasa ve PSU toplamı 400 TL'yi geçmezse sevinirim.

Kasa olarak bu ürüne bakabilirsin.
Akasa Venom LX USB 3.0 Mid Tower Oyuncu Kasası
PSU olarak bu ürünleri tavsiye edebilirim.
High Power 600W 85+ Bronze 45A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı
FSP Hydro 600W 80+ Bronze Güç Kaynağı

Tabi bu ürünler muhtemelen belirlediğin bütçeyi aşacaktır. Alabilirseniz bu şekilde alım yapın. Yoksa sizin seçtiğiniz üründe PSU'nun sertifikası varsa onlarıda alabilirsiniz.

RAM tarafında yüksek frekanslı uyumlu olarak tek halinde çok fazla ürün yok sanırım. Genellikle seçtiğin anakarta uyumlu olanlar Dual Kit şeklinde.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı